ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΡΙΚΗ : ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ

p011-3_559807_309240_large

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

       Ο νόμος της σιωπής. Kανείς δεν είδε τίποτα κανείς δεν γνωρίζει κάτι. Μετά την σφαγή των 31 ατόμων σε ένα οικιστικό μπλοκ στη Βαγδάτη γνωστό ως οίκο ανοχής οι κάτοικοι της συνοικίας προτιμούν τη σιωπή.

Στις πολυκατοικίες της Zayouna στην ανατολική Βαγδάτη μάθανε εδώ και καιρό να μην θέτουνε ερωτήματα.Σε μια πόλη όπου μιλούν τα όπλα και η αστυνομία είναι αδύναμη απέναντι στους ενόπλους πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός Το Σαββατόβραδο βάφτηκε με αίμα.Ένοπλοι εισέβαλαν σε 2 πολυκατοικίες και σφαγίασαν 29 γυναίκες υποτίθεται πόρνες και δυο άνδρες εκ των οποίων ο ένας ήταν ο προστάτη τους. Αλλά σπανίζουν οι γείτονες που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες αυτού του πρωτόγνωρου μακελειού. <!more> « Ο κόσμος φοβάται .Δεν γνωρίζουν ούτε τον γείτονά τους. Ο καθένας ενδιαφέρεται για την προσωπική του ασφάλεια κι αυτή της οικογένειας του» εξηγεί ο 23χρονος κάτοικος της συνοικίας WissamSami. « Πόρνες σκοτώθηκαν κοντά στο σπίτι μου εδώ και μήνες και οι γείτονες το αντιλήφθηκαν μετά από πολλές μέρες εξ αιτίας της δυσοσμίας» δηλώνει. « Δεν ξέρω ποιός ευθύνεται για αυτά τα εγκλήματα.Τα μέλη του Ισλαμικού κράτους αλλά και οι αντίπαλοι του είναι όλοι ντυμένοι με μαύρες στολές.Και επιπλέον ο καθένας μπορεί να αγοράσει μαι μαύρη στολή ή να πλαστογραφήσει την ταυτότητά του » προσθέτει ο νέος άνθρωπος.

Για αρκετούς ο θάνατος των εκδιδόμενων γυναικών δεν αποτελεί ένα δράμα σε μια χώρα όπου η πορνεία θεωρείται ένα ακραίο ταμπού και όπου τα θρησκευτικά κόμματα αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι συχνές και οι διαθρησκευτικές βιαιότητες αποτελούν καθημερινότητα στην πρωτεύουσα.Η επιθετικότητά τους προς τις πόρνες είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα κοινά σημεία των αντίπαλων ένοπλων ομάδων.Το Νοέμβριο 12 άτομα σκοτώθηκαν σε ένα κλειστό σπίτι στη Zayouna. Το Μάιο του 2013 άλλα 12 άτομα δολοφονήθηκαν σε ένα σπίτι που λειτουργούσε ως οίκος ανοχής.

Οι πιο πολλές από αυτές τις γυναίκες βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση γιατί είτε σκοτώθηκε ο άντρα τους είτε είναι φυλακή δηλώνει ένας άλλος κάτοικος. (l΄Οrient le jour 15.07.14)

dimpenews