ΣΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΣΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ

untitled

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

 Το μαρτυρολόγιο του 21ου αιώνα της ορθόδοξης εκκλησίας δικαιοδοσίας Πατριαρχείου Μόσχας της μόνης κανονικής εκκλησίας της Ουκρανίας δεν έχει τέλος. Ο ουκρανικός στρατός σε βομβαρδισμό ρουτίνας σκότωσε μεταξύ άλλων και τον πολύτεκνο πατέρα 5 παιδιών ορθόδοξο πρωτοπρεσβύτερο Vladimir Kreslyansky εφημέριο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου του Lugansk.

Αυτή την είδηση για τον άδικο χαμό του μάρτυρα ανακοίνωσε στο ιστολόγιο του στο Facebook ο εφημέριος του Ναού των Αγίων Μαρτύρων και Ομολογητών Guria, Samon και Habib στην πόλη του Lugansk ο επίσης Πρωτοπρεσβύτερος Alexei Slyusarenko.

“Έμειναν ορφανά πέντε παιδιά … Αυτό έγινε την Πέμπτη 31 Ιουλίου. Ο ιερέας συνόδευσε ένα προσκεκλημένο του.Επέστρεφε.Σε αυτό το στάδιο χτυπήθηκε η δεξιά πλευρά του σπιτιού του. Ο πατέρας τραυματίστηκε και πέθανε από ακατάσχετη αιμοραγία…. Χθες έλαβα ένα SMS από ένα άτομο που γνώριζε προσωπικά την ανθρωπιστική δράση του Vladimir: «Τον ήξερα καλά … τον είδα στο λεωφορείο πριν από δύο ημέρες. Ήταν πραγματικά ένας υπηρέτης του Θεού, πάντα συμπαραστεκόταν στον πλησίον δίνοντας ελεημοσύνη αδιακρίτως … “- έγραψε στο μήνυμα ο Alexy. “(pravmir.ru 03/08/14)

dimpenews