ΠΟΥΤΙΝ:”ANABΩ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ”

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

O Vladimir Πούτιν επισκέφθηκε σήμερα 10.09.14 την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στον λόφο των σπουργιτιών στη Μόσχα . “Ανάβω ένα κερί γι αυτούς που δεινοπάθησαν  και για όσους θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τους πολίτες της Νέας Ρωσίας ” δήλωσε στους δημοσιογράφους. 

Εφημέριος αυτού του ναού είναι ο π. Andrei Smirnov που κατέφυγε στη Ρωσία  αφού εκδιώχθηκε από την Οδησσό. Εργαζόταν στη νευραλγική θέση του γραμματέα της εκεί επισκοπής αλλά την 10η Απριλίου εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη του. (RIA Novosti).Στην Οδησσό τα έκτροπα των εξτρεμιστικών φιλομαιντάν στοιχείων έκαψαν ζωντανούς περισσότερους από 100 πολίτες που παγίδευσαν στην Εστία των Συνδικάτων.Στα ίδια έκτροπα δημοσιεύματα και μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι φιλοναζιστές ακρωτηρίασαν τα άνω άκρα ιερέα που επιχείρησε να τεθεί ως ανθρώπινη ασπίδα και να σώσει ζωές.Ο ορθόδοξος ιερέας κατέληξε από τον σοβαρό του τραυματισμό.

Ο  π. Andrei Smirnov που είχε μια ένθερμη συνάντηση με το Ρώσο πρόεδρο κατήγγειλε ότι:

“Κατηγορήθηκα για τις επαφές μου με τους επικεφαλείς του αντιμαιντάν κινήματος στην Οδησσό.Συν τοις άλλοις γνωρίζω πολύ κόσμο στη Μόσχα και επικοινωνούσα μαζί τους ενώ  για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσα για την ενότητα του ρωσικού κόσμου. Στις 7 Απριλίου με επισκέφθηκε αξιωματικός της ουκρανικής εσωτερικής  ασφάλειας SBU  και απαίτησε να  αποποιηθώ και νατου αποκαλύψω όλα  τα κείμενα που είχαν αντιμαιντάν περιεχόμενο.Φυσικά κι αρνήθηκα » δήλωσε ο ιερέας.

Ο π.Andrei Smirnov τόνισε ότι γνώριζε πως στην Οδησσό ” κλήθηκαν σε ανάκριση οι ορθόδοξοι ιερείς και πολλοί δεν επέστρεψαν  .” «Τηλεφώνησα στον πατριάρχη Κύριλλο και αυτός μου είπε να τα φήσω όλα και να πάω άμεσα στη Ρωσία.Από τότε τοποθετήθηκα εφημέριος σε ναό της Μόσχας. “. (rt 10.09.14)

dimpenews.com

One thought on “ΠΟΥΤΙΝ:”ANABΩ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ”

Comments are closed.