38ΧΡΟΝΗ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ/ΒΙΝΤΕΟ

KJG

Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

Σήμερα στο κέντρο της Σόφιας αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο η 38χρονη Λυδία Πέτροβα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η γυναίκα έφτασε στον τόπο της θυσίας της δίπλα στο συντριβάνι με ταξί ( ή με το αυτοκίνητό της σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες) ,έβγαλε από την τσάντα της ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό με το οποίο και περιέλουσε το σώμα της. Έπεσε στο έδαφος και έδωσε απέλπιδα μάχη με τις φλόγες. Περαστικοί επιχείρησαν να την βοηθήσουν και να τη σώσουν. Η προσπάθεια τους δεν ήταν εύκολη. Βρήκαν κάποιες κουβέρτες και τη σκέπασαν.

Έσπευσε ασθενοφόρο της Πυροσβεστικής. Στο νοσοκομείο Pirogog της Σόφιας που διακομίσθηκε οι γιατροί διέγνωσαν εγκαύματα στο 90% του σώματός της. Νοσηλεύεται σε κρίσμη κι απελπιστική κατάσταση και οι γιατροί δίνουν αγώνα για να την κρατήσουν στη ζωή.

BBKBKB

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η 38χρονη αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη φτώχεια που μαστίζει τη χώρα της. Tην ώρα του συμβάντος ο Πρόεδρος βρισκόταν εντός του Μεγάρου και συζητούσε με πολιτικό κόμμα για σχηματισμό κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του Υπ. Εσωτερικών ανέφερε ότι το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε το βίντεο

Το 2013 καταγράφτηκαν στη Βουλγαρία τουλάχιστον 6 περιπτώσεις αυτοπυρπολισμού.Πρόκειται για αυτοκτονίες που σύμφωνα με τους αναλυτές οφείλονται στην καταστροφική οικονομική κατάσταση και στην δυσπιστία των πολιτών για ενδεχόμενη βελτίωσή της. Επίσημα το 20% των πολιτών της Βουλγαρίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.(tvzvezda,bfm.ru,9tv.il 03.11.14)

dimpenews.com