ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ/Η ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΟ ΤΖΙΧΑΝΤ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

ΟΣΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

arton185806-d9ac7

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Η παρουσία Κινέζων τζιχαντιστών στην Συρία αναφέρεται από τον Οκτώβριο του 2012, αλλά έχει αυξηθεί δραματικά από το καλοκαίρι του 2014, σε βαθμό που υπάρχει πιά και κινεζική περιοχή στην πόλη Rakka, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Προερχόμενοι κυρίως από την κοινότητα των Τουρκόφωνων Ιουγκούρων,οι ισλαμιστές περνούν από την Καμπόντζη και την Ινδονησία και μεταφέρονται με την βοήθεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Τους τελευταίους μήνες αρκετές ισλαμιστικές επιθέσεις διαπράχθηκαν στην Κίνα από τους τζιχαντιστές που επέστρεψαν από την Συρία:

  • Πλατεία Tiananmen, Πεκίνο, 28 /10 με 5 νεκρούς και περισσότερους από 40 τραυματίες.
  • Σιδηροδρομικός Σταθμός Kunming, 01/03/14, 29 νεκροί και 143 τραυματίες.
  • Σταθμός Uruqmi,30 /04/14,2 νεκροί και 174 τραυματίες.
  • Αγορά Uruqmi,22 Μαίου 2014,31 νεκροί και πολλοί τραυματίες.
  •  Αστυνομικό Τμήμα Kargilik, 21/06/14,13 τραυματίες και 3 νεκροί.
  • Αστυνομικό Τμήμα Shache/Yarkant,28 /07/14, 96 νεκροί και πολλοί τραυματίες.

nmnn

Αν και υπάρχουν ανησυχίες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, για την ώρα η Κίνα αποτελεί τη μόνη περίπτωση όπου τζιχαντιστές που επιστρέφουν από την Συρία προβαίνουν σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην πατρίδα τους.

Φαίνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάστηκε και για να πολεμήσει την Λαική Δημοκρατία της Κίνας.

Το Ιρακινό Υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε δυο φωτογραφίες Κινέζων πολιτών που είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

bjbjbl

Στα μέσα Οκτωβρίου 2014, η Αλ Κάιντα δημοσίευσε στο πρώτο τεύχος του αγγλικού περιοδικού της,”Resurgence”,ένα άρθρο για το ανατολικό Τουρκεστάν,το πρώην όνομα της περιοχής Xinjiang. Κατήγγειλε την Λαική Δημκρατία της Κίνας ως τη μόνη χώρα που έχει θέσει εκτός Νόμου το Ισλάμ ενώ αποτελεί μια από τις πέντε επίσημες θρησκείες. Επιπλέον το περιοδικό καλούσε σε δράση κατά των οδών εφοδιασμού της Κίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από χίλιοι Κινέζοι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται  στο Πακιστάν.Αργότερα θα σταλούν στην Συρία και έπειτα θα επιστρέψουν στην Κίνα.

nknknk

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, η Κίνα έχει χρησιμοποιήσει οχτώ φορές το βέτο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών,από τις οποίες οι 4 ήταν για να προστατεύσει την Συρία από την επίθεση της Δύσης και του Κόλπου.

Η Λαική Δημοκρατία της Κίνας που ήταν η μοναδική που υποστήριζε το Πακιστάν στην ινδοπακιστανική διαμάχη,αποφάσισε να προσεγγίσει την Ινδία για να προβούν μαζί σε αντιτρομοκρατικές ασκήσεις.

 Κίνα και  Ρωσία έχουν δημιουργήσει τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης για την καταπολέμηση του Τζιχάντ και αποσχιστικών τάσεων σε απάντηση προς τις δραστηριότητες της Αλ Κάιντα στην κοιλάδα Ferghana.

mnnl

Σύμφωνα με τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης, τους τελευταίους δυο μήνες 139 άνθρωποι συνελήφθησαν και άλλοι 256 καταδικάστηκαν για τους δεσμούς τους με τζιχαντιστικές οργανώσεις.

πηγή: Γαλλικό Δίκτυο Βολταίρος

dimpenews.com