ΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ YEZIDIS ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Μια ομάδα τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους γελούν και γλεντούν καθώς συζητούν για την πώληση και την μεταβίβαση των απαχθέντων γυναικών Yezidis.

Σήμερα είναι η ημέρα του σκλαβοπάζαρου των γυναικών και θα πρέπει να έχουμε το μερίδιό μας” λέει ένας γενειοφόρος τζιχαντιστής που είναι σε έναν καναπέ μαζί με άλλους ισλαμιστές.Το συγκεκριμένο βίντεο ,αναρτήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον περασμένο μήνα και δημοσιέυθηκε με αγγλικούς υπότιτλους από το  Alaan TV, τηλεοπτικός σταθμός με έδρα το Dubai.

bjbklmh

Πού είναι το κορίτσι μου;” ρωτάει επανειλλημένως ένας άντρας,ενώ οι άλλοι γελάνε.Το βίντεο γυρίστηκε στην ιρακινή πόλη της Μοσούλης που εδώ και έναν μήνα αποτελεί προπύργιο του ISIS σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Alaan TV.

Οποιοσδήποτε θέλει να πουλήσει την σκλάβα του…οποιοσδήποτε θέλει να δώσει την σκλάβα του ως δώρο…ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει με το μερίδιό του” λέει ο γενειοφόρος ισλαμιστής, ανυπόμονος να αποκτήσει μια δούλα ο ίδιος.

Ένας άντρας βγαίνει μπροστά και ισχυρίζεται ότι έχει μια σκλάβα για πώληση. Οι δυο τους αρχίζουν τις διαπραγματεύσεις με τον αγοραστή να προσφέρει πέντε προς τρία τραπεζογραμμάτια (το καθένα υπολογίζεται περίπου στα 100 δολάρια) για το κορίτσι.

Ο πιθανός αγοραστής λέει ότι η τιμή θα διαφέρει ανάλογα με το χρώμα των ματιών του κοριτσιού και αρχίζει να λέει πειράγματα για το ότι θα ελέγξει τα δόντια του κοριτσιού πριν το κλείσιμο της συμφωνίας.

Αν δεν έχει δόντια γιατί να την θέλω;” λέει.

Δείτε το βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους:

Οι τζιχαντιστές του ISIS τον περασμένο Αύγουστο, απήγαγαν χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια Yezidis καθώς σάρωναν το βουνό Sinjar, στο οποίο η κοινότητα των Yezidis ζούσε εκεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.Σύμφωνα με μια έκθεση του Human Rights Watch ,τα κορίτσια και οι γυναίκες χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους και εξαναγκάστηκαν σε γάμο και μεταστροφή στο Ισλάμ.Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι βλέπουν τα κορίτσια που αγοράζονται και πωλούνται από τους ισλαμιστές. (rt)

Το Ισλαμικό Κράτος υπερηφανεύεται για την αναβίωση της δουλείας και ισχυρίζεται ότι έχει την δύναμη να υποδουλώσει τους Yezidis τους οποίους θεωρούν λάτρεις του διαβόλου.Οι Yezidis είναι μια κουρδική μειονότητα η οποία ασκεί μια θρησκεία που συνδέεται με ζωροαστρισμούς και επηρεάζεται από το Σούφι του Ισλάμ.

mhbkhkmhm

Στο περιοδικό της δικής τους τρομοκρατικής προπαγάνδας,το Dabiq,αναφέρεται ότι μετά τη σύλληψή τους οι γυναίκες και τα παιδιά Yezidis διανεμήθηκαν σύμφωνα με την σαρία στους ισλαμιστές που συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Sinjar.

dimpenews.com