ΒΕΛΓΙΚΗ ΤV:ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Caloiuu

Ο “εγκέφαλος” των επιθέσεων που αποτράπηκαν στο Βέλγιο συνελήφθηκε στην Ελλάδα είναι ο τίτλος του βελγικού καναλιού rtl στο site του.

Τέσσερις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις που αποτράπηκαν στο Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα το Βράδυ η ελληνική αστυνομία. Ένας από τους κρατούμενους ηλικίας 27 ετών ήταν σε επαφή με το τρομοκρατικό δίκτυο του Verviers του οποίου 2 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από την αστυνομία την Πέμπτη. Πηγές από την Ελλάδα αναφέρουν ότι η ελληνική δικαιοσύνη ενήργησε μετά από αίτημα της Interpol  αφού η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου ανακάλυψε συχνές κλήσεις μεταξύ του δικτύου του Verviers και της χώρας μας.Le

Σύμφωνα με το VTM ο εγκέφαλος του τρομοκρατικού πυρήνα του Βερβιέ που εξαρθρώθηκε είναι ο 27χρονος  Abdelhamid Abaaoud  με την κωδική ονομασία  Abou Omar Soussi που είναι ένας από τους 4 συλληφθέντες της Ελλάδας. Στην βελγική la Une και σε όλες τις εφημερίδες του Σαββάτου αναφέρεται ότι  ο Abaaoud κρυβόταν στην Ελλάδα από τότε που έφυγε από τη Συρία όπου πολέμησε με το Ισλαμικό Κράτος.Στην ίδια οργάνωση στρατολόγησε τον μικρότερο  13χρονο αδερφό του.(rtl 17/1/15)kiuyΑλλά και η la libre του Βελγίου αναφέρεται στις συλλήψεις στο Παγκράτι.Αναφέρει ότι στάλθηκε γεννετικό  υλικό του αρχιτζιχαντιστή και τα δακτυλικά του αποτυπώματα στο Βέλγιο προς ταυτοποίηση.Οι έλληνες πάντως αστυνομικοί θεωρούν ότι είναι αυτός. Ήταν καταζητούμενος από ευρωπαικές και αμερικανικές αρχές. VTM.(la libre)

dimpenews.com