ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ

H συριακή αεροπορία βομβάρδισε περιοχές της πόλης του Idlib που ελέγχουν οι ισλαμιστικές φράξιες και η Jabhat al-Nusra.Μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα βομβάρδισαν περιοχές στο όρος Zawiya, σε Sermen, Benech, και al-Neirab μεταδίδει το Παρατηρητήριο του Λονδίνου που πρόσκειται στην συριακή αντιπολίτευση.

Ο Muayad Zurayk, ένας αντάρτης που εδρεύει στην επαρχία του Idlib ανέφeρε μέσω Skype ότι η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη την Κυριακή παρά κάποιους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού. Το Al-Jazira ανέφερε νωρίς την Κυριακή ότι ο στρατός προετοίμαζε μια επίθεση για την ανάκτηση της πόλης.Ο στρατός βομβάρδισε την πόλη του  Idlib και τις γύρω περιοχές μετά την απώλεια της πόλης από το κυβερνητικό στρατόπεδο δήλωσε ο διευθύνων του Παρατηρητηρίου που εδρεύει στο Λονδίνο. (30/03/2015 arkansasonline)

O συριακός στρατός επαναδιατάχθηκε την Κυριακή γύρω από το Idleb μετά την κατάκτηση της πόλης από την Al-Qaïda για να επιτεθεί σημειώνει στρατιωτική πηγή.Σποραδικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί της πόλης  κατά΄τη διάρκεια της νύχτας από το συριακό στρατό (OSDH).

Η εφημερίδα Al-Watan,  επιβεβαίωσε ότι ορδές του συριακού στρατού συγκεντρώνονται στο νότο της πόλης. “Στάλθηκαν ενισχύσεις του στρατού (…) για την ανάκτηση των ζωνών που εκκενώθηκαν από τον πληθυσμό ” προσθέτει επικαλούμενη πηγή που βρίσκεται επί τόπου.

Το Σάββατο είχε προηγηθεί η πτώση του Ιντλίμπ από τη συμμαχία “Ο στρατός της Κατάκτησης L’Armée de la Conquête” που διευθύνεται από την Al-Nosra και βασίζεται σε ισλαμιστικές οργανώσεις όπως η Ahrar el-Cham.

Ο Εθνικός Συνασπισμός το κυριότερο όργανο της συριακής αντιπολίτευσης δεν κράτησε τα προσχήματα και χαιρέτισε την σημαντική νίκη …..των ισλαμιστών. (AFP  nouvelobs 30.3.15)

To κρατικό ειδησεογραφικό sana και η τηλεόραση επαναλαμβάνουν στερεότυπα την εισβολή χιλιάδων ξένων τζιχαντιστών από την Τουρκία που προωθήθηκαν στο Ιντλίμπ. Ανάλογη εισβολή είχε γίνει και το καλοκαίρι από την Τουρκία προς το συραρμενικό θέρετρο Κεσσάμπ στην περιοχή της Λαττάκεια. Το κατέλαβαν αλλά στη συνέχεια ο συριακός στρατός κατόρθωσε και πάλι να το επανακτήσει.

dimpenews.com