ΡΩΣΙΚΟ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΙΨΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

1030639094

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι πρόκειται για ένα Ρωσικό αεροσκάφος Su-24 αυτό που συνετρίβη κοντά στα συρο-τουρκικά σύνορα.

jjlhjkl

”Σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα λόγω βομβαρδισμού από εδάφους, ένα αεροσκάφος Su-24 που ανήκε στο ρωσικό όμιλο εναέριας δύναμης στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας συνετρίβη στο έδαφος της Συρίας” .

mnlkl

“Το αεροπλάνο βρισκόταν σε υψόμετρο 6.000 μέτρων [περίπου 19.600 πόδια]. Η τύχη των πιλότων παραμένει αδιευκρίνιστη αλλά σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, κατάφεραν να εκτιναχθούν. Οι συνθήκες της συντριβής του αεροπλάνου είναι υπό διερεύνηση. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης το αεροπλάνο παρέμεινε αυστηρά εντός του εναέριου χώρου της Συρίας και η πτήση ήταν συνεχώς συνδεδεμένη”.

Σύμφωνα με το Reuters, ο τουρκικός στρατός κατέρριψε το στρατιωτικό τζετ  σήμερα το πρωί κοντά στα συριακά σύνορα  ισχυριζόμενος ότι αυτό είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της χώρας και ότι ο πιλότος δεν ανταποκρίθηκε στις προειδοποιήσεις.

Οι πιλότοι εκτινάχθηκαν με αλεξίπτωτο αλλά σύμφωνα με το CNNturc o ”ένας πιλότος έχει συλληφθεί από τις δυνάμεις των Τουρκμένων ”ανταρτών” που πολεμάνε κατά του συριακού στρατού και διατηρούν τους εθνοτικούς και ιστορικούς τους δεσμούς  με την Τουρκία.”

dimpenews.com