Η Τουρκία ”έκοψε” το dimpenews.com

cebaceb1cf84zuhuhshdimpenews6

Μόλις ενημερωθήκαμε από πολύ έγκυρη πηγή ότι το site μας dimpenews.com μπλοκαρίστηκε στην Τουρκία και δεν έχουν πρόσβαση οι άνθρωποι εκεί για να μας παρακολουθούν.

Είναι πολλαπλή τιμή για μας πρώτον το ότι σε εποχές σκοτεινές του καθεστώτος Ερντογάν που η ελευθεροτυπία διώκεται που οι εφημερίδες κλείνουν,που οι δημοσιογράφοι και οι συγγραφείς φυλακίζονται που οι ακτιβιστές δολοφονούνται που οι διπλωμάτες εκτελούνται εν ψυχρώ on camera και που οι δημόσιοι λειτουργοί κατά χιλιάδες στοιβάζονται στις φυλακές,που οι μειονότητες υποβάλονται σε πογκρόμ, που το διαδίκτυο, το twitter και fb μπαίνουν στο γύψο να υποβαλόμαστε σε αυτή τη δίωξη.Η ελευθερία του τύπου και της έκφρασης είναι όχι μόνο ανθρώπινο δικαίωμα αλλά στην εποχή της πληροφορίας του διαδικτύου των πολυμέσων τείνει να γίνει και όρος επιβίωσης.

Δεύτερον είναι η ύψιστη τιμή να σε έχουν στο στόχαστρο έστω και εξ αποστάσεως αν και ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις πόσο κοντά σου βρίσκονται, στυγνά και ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Τρίτον είναι τιμή για το dimpenews που τις ημέρες που προβάλαμε το απαγορευμένο στην Τουρκία ολοκαύτωμα των 2 στρατιωτών της από την ISIS που ήταν χιλιάδες οι τούρκοι υπήκοοι που έμπαιναν στην σελίδα μας για να ενημερωθούν για τον φανατισμό και τα όρια του….

Ήταν σίγουρα αυτό που ενόχλησε πιο πολύ.

«Έκτοτε η ελευθερία της σκέψης δεν υπάρχει πια.Απομακρυνόμαστε ολοταχώς από το κράτος δικαίου και διολισθαίνουμε προς ένα καθεστώς του τρόμου.»Orhan Pamuk Νόμπελ 2006

dimpenews.com