Άρχισαν οι πραγματικές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά Τουρκίας: 3 Toύρκοι διπλωμάτες νεκροί στο Ερμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν. Ο 1 ήταν ο Υποπρόξενος..

Broken glass is visible following a shooting at HuQQabaz Restaurant in an eastern neighborhood of Erbil, the capital of the Iraqi Kurdistan Region. Photo: Rudaw

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές ασφαλείας τουλάχιστον 3 διπλωμάτες Τούρκοι σκοτώθηκαν την 17η Ιούλη σε επίθεση ενόπλου στο Erbil, στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.

To rt αναφέρει πως σκοτώθηκε ο Τούρκος Υποπρόξενος και 2 συνοδοί του..

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές κουρδικής ασφάλειας μεταφέρει πως ένα αταυτοποίητο άτομο άνοιξε πυρ μέσα σ΄ένα restaurant όπου βρίσκονταν Τούρκοι διπλωμάτες στο Erbil.

Τουλάχιστον 3 Τούρκοι διπλωμάτες σκοτώθηκαν σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το ΥΠΕΞ Τουρκίας ανακοίνωσε το θάνατο κατά την επίθεση ενός υπαλλήλου του εργαζόμενου στο Προξενείο Τουρκίας στο Erbil. Ο τουρκικός τύπος μιλά και για έναν ακόμη τραυματία.

Το κουρδικό πρακτορείο rudaw μεταφέρει πως μια επίθεση διαπράχθηκε σε restaurant στο Erbil την Τετάρτη περί την 2:30μμ κατά προσωπικού .του Γενικού Προξενείου Τουρκίας.
The upmarket βρίσκεται στο δρόμο αεροδρομίου μεταξύ του Dream City και της συνοικίας Empire στο Ερμπίλ. Το ίδιο μέσο κάνει λόγο για 2 νεκρούς….

Προφανώς άρχισαν οι πραγματικές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας.’Αλλωστε το ιρακινό Κουρδιστάν είναι αμερικάνικη βάση….. To PKK διαψεύδει πως ευθύνεται για την επίθεση…. Aλλά για την Τουρκία είναι ένα καλό πρόσχημα για να εισβάλει στη Β Συρία κατά του κουρδικού θύλακα αφού σύμφωνα με Reuters η τουρκική προεδρία υπόσχεται αντίποινα μετά τη δολοφονία ενός από τους διπλωμάτες της στο Erbil.

dimpenews.com



One thought on “Άρχισαν οι πραγματικές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά Τουρκίας: 3 Toύρκοι διπλωμάτες νεκροί στο Ερμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν. Ο 1 ήταν ο Υποπρόξενος..

Comments are closed.