ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΡΟΣΤΟΒ ΒΙΝΤΕΟ

Image

 

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

H κατάσταση στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας σύνορα παραμένει εξαιρετικά τεταμένη. Στο πλαίσιο των επιθέσεων από την ουκρανική πλευρά των συνόρων αποφασίστηκε να ενισχυθεί η προστασία των συνόρων του κράτους και η μεταφορά στην περιοχή μεγαλύτερης στρατιωτικής δύναμης . Μετά τους πρόσφατους πυροβολισμούς στα ρωσοουκρανικά σύνορα,αποφασίσθηκε η επιπλέον ενίσχυση της παραμεθόριας περιοχή του Ροστόβ και η μεταφορά στρατιωτικής δύναμης. Σήμερα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή μονάδα της Εθνικής Αεροπορίας με τα αντιαεροπορικά αμυντικά  συστήματα  « Carapace-C. »
Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Ιουνίου στην περιοχή του οικισμού το Kujbyshevo της Ουκρανίας ένα Su-27 είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο κατά 1,5 χιλιόμετρα. Στις 12 Ιουνίου στην ίδια περιοχή καταγράφηκε πτήση ελικοπτέρων MI-8  που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας περί τα  3 χιλιόμετρα. Στον τομέα των οικισμών Deakovo της Ουκρανίας και  Νόβαγια Ναντέσκα (Ρωσία) σημειώθηκαν ελιγμοί τεθωρακισμένων οχημάτων, σε απόσταση 5 μέτρων από τη γραμμή των ρωσικών συνόρων .Στις 13 Ιουνίου κοντά στην περιοχή Кάμενι Τουσλόβσκι έγινε παραβίαση των συνόρων του κράτους με οκτώ στρατιώτες που διείσδυσαν στο ρωσικό έδαφος σε βάθος περίπου 150 μέτρων ενώ ακολούθησε και άλλη μια απόπειρα εισβολής.

Στις παραμεθόριες ζώνες και στις περιοχές εξόρυξης Amvrosievskaya στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας παρατηρείται μια σημαντική κινητικότητα του ουκρανικού στρατού που μεταφέρει  στρατιωτικό εξοπλισμό, δυνάμεις πυροβολικού και τεθωρακισμένων.

« Στην περίπτωση της συνεχιζόμενης παραβίασης  των συνόρων του κράτους, από την Ουκρανία,  η Ρωσία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμησή της» ( Υπουργείο Εξωτερικών).

Σήμερα συνοριοφύλακες και άλλοι υπάλληλοι στην περιοχή του Ροστόβ, αναφέρουν ότι κοντά  στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπάρχει συσσώρευση του στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης στην περιοχή του Rostov, μπορεί να υπάρξουν και νέα επεισόδια στα σύνορα.

<iframe width= »500″ height= »360″ src= »http://www.kontrtube.ru/embed/2880&Prime; frameborder= »0 » allowfullscreen webkitallowfullscreen mozallowfullscreen