ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΝΑ!

10350427_746063548779858_4994116428600090226_n

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Από τη Μοσσούλη ένας χριστιανός κάτοικος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη βεβήλωση ιερών τόπων του χριστιανισμού που διαπράτουν οι τρoμοκράτες της ISIS.« Μια ομάδα τρομοκρατών της ΙSIS κατέλαβε εκκλησίες και κατέστρεψε σταυρούς και αγάλματα της Παναγίας και του Χριστού αλλά και βιβλιοθήκες και κοιμητήρια» διευκρίνισε.

oι μαχητές του Ισλαμικού Κρα΄τους του Ιράκ και της μεγάλης-ισλαμιστικής Συρίας σκορπούν το τρόμο στις πόλεις του Ιράκ
oι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της μεγάλης-ισλαμιστικής Συρίας σκορπούν το τρόμο στις πόλεις του Ιράκ

Σύμφωνα με την μαρτυρία του οι εξτρεμιστές απαγόρευσαν στους εναπομείναντες χριστιανούς να ασκούν τα λατρευτικά τους καθήκοντα ή να μαζεύονται για να προσευχηθούν.Άλλος κάτοικος από την περιοχή της Sakna διαβεβαίωσε ότι οι ισλαμιστές βεβήλωσαν και προκάλεσαν ζημιές στον τάφο του προφήτη Ιωνά ενώ έδωσαν διαταγή να καταστραφούν ισλαμικά μαυσωλεία της περιοχής.(almanar 18/06/14) Το Ιράκ βρίθει από βιβλικές αναφορές : « Τα ιερά του προφήτη Ναούμ στο AlQush του προφήτη Ιωνά στη Μοσούλη,ο τάφος του προφήτη Δανιήλ στο Kirkouk και του Έσδρας στο Al-Uzayrκοντά στη Βασσόρα.» (mondialisation.ca)Μια από τις πόλεις που κατέλαβαν οι ισλαμιστές είναι η Νινευή στην οποία σύμφωνα με την βιβλική παράδοση κήρυξε ο προφήτης Ιωνάς.Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συγκεκριμένος προφήτης είναι αποδεκτός και τιμάται ακόμη κι από τους μουσουλμάνους αφού στο Κοράνι υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο-σουράτ με το όνομα του ως Υunus (Ιωνάς) με τις αντίστοιχες περιπετειώδεις διηγήσεις.

το μαυσωλείο του Ιωνά το 2008

Μια χριστιανή της Μοσσούλης που πλέον πήρε το δρόμο της αυτοεξορίας και της προσφυγιάς μαζί με άλλους 500.000 συμπολίτες της δίνει τον τόνο από τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν την εισβολή των ισλαμιστών « Δεν μπορέσαμε να πάρουμε ούτε τα παπούτσια μας. Με τα σανδάλια φύγαμε! » Η γυναίκα δηλώνει ότι πρόλαβε και βγήκε από την πόλη 1 τέταρτο πριν την εισβολή.(Portesouvertes)

από το ιερό-μαυσωλείο του Ιωνά
από το ιερό-μαυσωλείο του Ιωνά

Περίπου 2.000.000 ιρακινοί εθελοντές στρατεύθηκαν ήδη για να αναχαιτίσουν την ISIS.Πολυάριθμοι ανάμεσα τους είναι οι μετριοπαθείς σουννίτες που είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους ομοιδεάτες τους εξτρεμιστές.Την δήλωση αυτή έκανε ο υφυπουργός άμυνας της χώρας ο HusseinChahrestani. Σύμφωνα με το al-Alam, οι σουνιτικές φυλές της Bassora  έκαναν κάλεσμα για πόλεμο κατά της ISIS.Μια από αυτές αυτή των Ghanem δήλωσε ότι τάχθηκε στις διαταγές της marjaiyyat του Najaf την ανώτερη σιιτική θρησκευτική αρχή της χώρας. Μέλη της κοινότητας των Sabéens προσεχώρησαν στις αστυνομικές δυνάμεις της Bassora.Την Τρίτη ο σείχης WissamHardane , ηγέτης των σουνιτών Sahwas, κάλεσε τους κατοίκους της Μοσούλης να εξεγερθούν έναντι των ισλαμιστών. (al manar)