Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΩΝ

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ

05/05/14

Captufsqre

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Σήμερα ταυτοποιήθηκε o μάρτυρας του χωριού Maskanah ανατολικά του Χαλεπίου που ελέγχουν οι αντάρτες. Η δορυφορική τηλεόραση Aramic Tv στα breaking news επιβεβαίωσε τους ψιθύρους περί της χριστιανικής ταυτότητας του μάρτυρα στο ανατολικό Χαλέπι που σταυρώθηκε πριν τρείς ημέρες. Πρόκειται για τον Αντώνιο Hanna ο οποίος δεν δέχθηκε να απαρνηθεί την πίστη του. To syrian truth δεν αναφέρει το όνομα του χριστιανού αλλά επιβεβαιώνει ως συριακή πηγή την θρησκευτική ταυτότητα του θύματος, προσθέτοντας μάλιστα ότι η κατηγορία που του αποδόθηκε ήταν « βλασφημία » . Πριν λίγο, η σελίδα του ελληνορθόδοξου καθεδρικού του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό με 31000 αναγνώστες δημοσιεύει τη φωτογραφία του εσταυρωμένου χριστιανού παραθέτοντας και το link της δημοσίευσης από το αραβόφωνο syrian truth.

tv lgonewsHoly church

 

Η αδερφή Raghida al Khoury , πρώην διευθύντρια του σχολείου του « ελληνοκαθολικού πατριαρχείου » της Δαμασκού που βρίσκεται στο Παρίσι από το 2008 για την απόκτηση διδακτορικού τίτλου (τα 6 αδέρφια και όλη της η οικογένεια παραμένουν στη Συρία) είχε καταγγείλει από τις 31/03/14 τις σταυρώσεις των χριστιανών.

Στην Notre Dame του Παρισιού όπου είχε παραθέσει ομιλία για την κατάσταση στη Συρία ανέφερε μεταξύ άλλων :

« Στις πόλεις και τα χωριά που έχουν καταληφθεί από ένοπλoυς αντάρτες ή ομάδες των εξτρεμιστών μουσουλμάνων, οι χριστιανοί έχουν να επιλέξουν μεταξύ της ομολογίας πίστης chahada και του θανάτου…Τους λένε : Λοιπόν θέλετε να πεθάνετε σαν τον δάσκαλό σας που τον πιστεύετε τόσο; Έχετε μια μόνο επιλογή : την chahada ή την σταύρωση. Υπήρξε χριστιανός που σταυρώθηκε μπροστά στον πατέρα του. Σταύρωσαν ακόμα 2 νέους στην Μααλούλα που αρνήθηκαν τον εξισλαμισμό ….» (aramic tv/zenit .org)

dimpenews