ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ MC CAIN ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ “ΕΚΛΟΓΗΣ”

Μια εβδομάδα πριν την επίσημη εκλογή του είχε λάβει το χρίσμα από τον Γερουσιαστή στα τουρκοσυριακά σύνορα, απ’όπου και η αναμνηστική φωτογραφία
knhiklhnkbki
ο πρώτος από δεξιά δίπλα στον γερουσιαστή κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα 01/07/14

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

O Εθνικός Συριακός Συνασπισμός (CNS) το κύριο όργανο της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία  και το Κατάρ, εξέλεξε την Τετάρτη 9 Ιουλίου το νέο του αρχηγό.

Πρόκειται για τον  Hadi al-Bahra  που υποστηρίχθηκε από τον προκάτοχό του  Ahmad Jarba και τη Σαουδική Αραβία όπου είναι και η μόνιμη διαμονή του. Eίναι κάτοικος της Τζέντα αλλά γεννήθηκε στη Δαμασκό το 1959. Εκλέχθηκε στη συνδιάσκεψη του οργάνου σε απόμερο προάστιο της Κωνσταντινούπολης.  Σπούδασε στις ΗΠΑ  και είναι γνώστης της αγγλικής.

Αποστολή του η ανατροπή του νεοκλεγέντα Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας,Bashar al Assad, ενώ η Δαμασκός προελαύνει στρατιωτικά.  Για λογαριασμό αυτού του οργάνου ο Ομπάμα ζήτησε πρόσφατα από το Κογκρέσο την έγκριση ενός κονδυλίου της τάξης των 500 εκατομυρίων δολαρίων. (La Libre 10/07/14)<!more>

Ουσιαστικά έλαβε την τελική έγκριση των ΗΠΑ  από τον αμερικανό γερουσιαστή Μc Cain σε συνάντηση που είχε μαζί του 7 μόνο ημέρες πριν την εκλογή του στην Τουρκία που αποτελεί και έδρα του οργάνου. Συναντήθηκαν όπως ο ίδιος αποκαλύπτει στον λογαριασμό του στο twitter κάπου κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα στα πλαίσια συνάντησης του αντιπολιτευτικού οργάνου με τον γερουσιαστή. Συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε μαζί του την 1η Ιουλίου. Την 2η Ιουλίου παραθέτει τη δήλωση του γερουσιαστή. Στις 9 Ιουλίου εκλέγεται.

llljbjbj

bjbjjll

Ο εγκάθετος των ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας επιβάλλεται διεθνώς ως η μόνη νόμιμη συριακή αρχή. Το State Departement εκδίδει στις 09/07/14 δελτίο τύπου γιά την εκλογή του με το οποίο τον συγχαίρει και επιβεβαιώνει τη στήριξη των ΗΠΑ και ειδικά του Υπ.Εξ. John Kerry στο ψευδοπολιτικό όργανο της αντιπολίτευσης.

state

Η δε Γαλλική Δημοκρατία, που φιλοδοξεί να επανακτήσει το πρώην προτεκτοράτο της  (τόσο η τρίστερη σημαία της αντιπολίτευσης όσο  και ο όρος “sham”  αντί του “syria” στο δελτίο τύπου  παραπέμπουν στην αποικιοκρατική περίοδο) επιχαίρει μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών:

khvkhvhvl

Η συριακή αντιπολίτευση είναι αναγνωρισμένη   από πολλά κράτη όπως, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία ως η μόνη νόμιμη εκπροσώπηση των Συρίων. Πολιτικό και διπλωματικό πραξικόπημα.

dimpenews.com