Ο ΟΛΛΑΝΤ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΥΤΙΝΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ

Ο  François Hollande, αδιαφορώντας για τα μοναδικά ρεκόρ απαξίωσής του, συνεχίζει να διεκδικεί ηγετικό ρόλο στην διεθνή πολιτική σκηνή. Μετά την κορύφωσή του στο συριακό με τη μνημειώδη φράση ότι « περίμενε με το χέρι στο κουμπί την έγκριση της Αμερικής για να βομβαρδίσει« ,πρωταγωνιστεί και στο ουκρανικό, πυροδοτώντας αντιπουτινική και αντιρωσική υστερία  .  

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

27/07/14, από συνέντευξη για το αεροσκάφος
27/07/14, από συνέντευξη Τύπου για τη συντριβή του αεροσκάφους

To επίσημο ανακοινωθέν της Προεδρίας της Γαλλίας, με ημερομηνία 29/07/14, υπό τον τίτλο « Συζήτηση με κ.Ομπάμα, κα Μέρκελ, κ. Κάμερον και κ. Ρέντζι« , μεταξύ άλλων αναφέρει:

Παρά τις πολυάριθμες εκκλήσεις που απευθήνθηκαν στον Πρόεδρο Πούτιν,  είναι εξαιρετικό λυπηρό που η Ρωσία δεν άσκησε πραγματική πίεση στους αυτονομιστές ώστε να τους φέρει σε διαπραγμάτευση, αλλά ούτε και έλαβε τα συγκεκριμένα αναμενόμενα μέτρα για τη διασφάλιση του ελέγχου των ρωσο-ουκρανικών συνόρων.

Όλοι τόνισαν ότι είναι σε επιφυλακή σχετικά με κάθε στρατιωτική υποστήριξη που η Ρωσία θα μπορούσε να παράσχει για τις μάχες των αυτονομιστών.

Οι πέντε Αρχηγοί Κρατών και κυβερνήσεων επιβεβαίωσαν ότι υπό τέτοιες συνθήκες , προτίθενται να υιοθετήσουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

dimpenews