ΜΕΣΩ ΚΑΝΑΔΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

από την υποδοχή
από την υποδοχή

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Ισορροπία τρόμου. Τα τελευταία 24ωρα η ένταση έχει χτυπήσει κόκκινο.Θερμά επεισόδια ψυχροπολεμκής εποχής με ρώσικα μαχητικά που πετούν 50 μίλια από τις αμερικανικές ακτές και αμερικανικά υποβρύχια που καταδιώκονται από ρωσικά στην Αρκτική.Πόλεμος ανακοινώσεων για απόπειρα ή μη εισσβολής ρωσικών στρατευμάτων.Νατοικά αεροσκάφη που πηγαινοφέρνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.
Ένα καναδέζικο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου CC-130J Hercules προσγειώθηκε στο Kharkov μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 4,5 εκατομυρίων δολαρίων ως βοήθεια στην Ουκρανία για την προστασία των συνόρων της σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση.Αυτό εξηγεί την ρωσική κινητικότητα από αέρος λίγο πριν που κυριολεκτικά πλαγιοκόπησε τους αιθέρες με F18 στην Αλάσκα. Η Ottawa έστειλε στρατιωτικό εξοπλισμό « μη θανατηφόρο » στην Ουκρανία όπως υποσχέθηκε την Πέμπτη ο Υπ Άμυνας Rob Nicholson σε συνέντευξη τύπου στην στρατιωτική βάση του Trenton στο Ontario.

heracules_ec Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς αντίστοιχων πτήσεων που έχουν προγραμματίσει οι Καναδοί προς Ουκρανία. « Ο διοχετευθείς λογισμικός εξοπλισμός θα επιτρέψει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια και τον έλεγχο των συνόρων και θα αποδόσουν στον εντοπισμό και την παρακολούθηση της διακίνησης παράνομων εμπορευμάτων και ανθρώπων. » Ο Καναδός Πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος για το ρόλο που παίζει η χώρα του διεθνώς. Η καναδική απόφαση και αποστολή επέρχεται μόνο κάποιες ώρες μετά τη συνάντηση του Anders Fogh Rasmussen με τον Arseni Iatseniouk στο Κιέβο για μια ενδεχόμενη στρατιωτική υποστήριξη.unt Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει κάσκες,γυαλιά βαλλιστικής προστασίας,είδη πρώτων βοηθειών,αντίσκηνα και υπνόσακκους δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Stephen Harper σε μια δήλωσή του την Πέμπτη. Ο Καναδάς ισχυρίζεται ότι δέχθηκε αίτημα βοήθειας από την ουκρανική κυβέρνηση. «Η Ουκρανία μας ζήτησε και εμείς της δώσαμε δήλωσε ο Υπ. Άμυνας Rob Nicholson στη στρατιωτική βάση στο Trenton.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πούτιν
Ο εκπρόσωπος τύπου του Πούτιν

Ο M. Rasmussen είχε τονίσει ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 20000 στρατιώτες στα σύνορα και αυτό εκλαμβάνεται ως ενδεχόμενη σχεδιαζόμενη επειχείρηση εισβολής. Η Μόσχα απάντησε ότι οι ισχυρισμοί του ΓΓ είναι αβάσιμοι. Τέλος η Μόσχα δια του Dmitry Peskov εκπροσώπου τύπου του Προέδρου Πούτιν διέψευσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του Κιέβου ότι ρωσικά στρατεύματα αποπειράθηκαν να διεισδύσουν σε ουκρανικό έδαφος.
Ένα υποβρύχιο αμερικανικό εντοπίστηκε και καταδιώχθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις αφού είχε παραβιάσει oριακά τα ύδατα στην Αρκτική δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή του ρωσικού πολεμικού ναυτικού. Το περισταιτικό που καταγγέλεται έγινε στις 7 Αυγούστου και το σκάφος πιθανότατα ανήκεις στον αμερικανικό στόλο της Βιρτζίνια .( Rt , ici.radio canada)

dimpenews.com