« Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ….”

Γερμανίδα που έγινε ορθόδοξη, μαχήτρια στο Donbass αποκαλύπτει

Συγκλονιστική μαρτυρία από το μέτωπο……..

202100203

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Η Γερμανίδα δημοσιογράφος Margarita Zeidler που μεταστράφηκε στην Ορθοδοξία πρόσωπο κλειδί της αντίστασης στο Donbass παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην καθημερινή εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda.

-Margarita, πώς βρεθήκατε στο Slaviansk και στο Donetsk;

-Ο δρόμος είναι μακρύς.Ζω εδώ και πολύ καιρό στην Ουκρανία. Το 2002 αποφάσισα να εγκαταλείψω αυτήν την Ευρώπη που όλος ο κόσμος θεωρεί γη της ευδαιμονίας. ……

-Τι είναι αυτό που εσείς προσάπτετε στην Ευρώπη ;

-H δικαιοσύνη ανηλίκων , η ευθανασία,οι γάμοι ομοφυλοφίλων ,οι gay prides και γενικότερα οι κοινωνικές της δομές. Ως ορθόδοξη (ασπάστηκε την ορθοδοξία στη Γερμανία ) κατάλαβα ότι όλα αυτά δεν συνέβαλαν στο να σώσω τη ψυχή μου.Πολλά άτομα εγκαταλείπουν τη Ρωσία ή την Ουκρανία για την Ευρώπη στην αναζήτηση μιας υλιστικής ευμάρειας.Αλλά υπό πνευματική έννοια αυτή είναι αξιοθρήνητη.

– Γιατί επιλέξατε την Ουκρανία ;

-Ήθελα να φύγω για τη Ρωσία αλλά μια φίλη με προσκάλεσε στο Κιέβο. Αυτή με έκανε να επισκεφθώ πολλούς ιερούς τόπους,συνάντησα έναν ιερέα ο οποίος ευλόγησε αυτήν μου τη μετάβαση. Εγώ δεν έκανα ιδιαίτερο διαχωρισμό μεταξύ της Ουκρανίας,της Μεγάλης Ρωσίας ή της Λευκής Ρωσίας.όλες αυτές συναποτελούν την Αγία Ρωσία στα μάτια μου.

η νοσοκόμα δημοσιογράφος μαχήτρια
η νοσοκόμα δημοσιογράφος μαχήτρια

-Margarita, πώς βρεθήκατε στο Slaviansk και στο Donetsk;

-Ο δρόμος είναι μακρύς.Ζω εδώ και πολύ καιρό στην Ουκρανία. Το 2002 αποφάσισα να εγκαταλείψω αυτήν την Ευρώπη που όλος ο κόσμος θεωρεί γη της ευδαιμονίας. ……

-Τι είναι αυτό που εσείς προσάπτετε στην Ευρώπη ;

-H δικαιοσύνη ανηλίκων , η ευθανασία,οι γάμοι ομοφυλοφίλων ,οι gay prides και γενικότερα οι κοινωνικές της δομές. Ως ορθόδοξη (ασπάστηκε την ορθοδοξία στη Γερμανία ) κατάλαβα ότι όλα αυτά δεν συνέβαλαν στο να σώσω τη ψυχή μου.

-Ήσασταν στο Κιέβο όταν διαδραματίστηκε το κίνημα των Maïdan;

-Ναι ,εργαζόμουν εδώ και 2 χρόνια σε μια ένα ένωση . Προσωπικά παραβρέθηκα σε όλα αυτά τα γεγονότα : η αναρχία,η ηθική κατάπτωση,οι τοίχοι με τους αγκυλωτούς σταυρούς,τα φασιστικά συνθήματα. Ένας νορμάλ άνθρωπος δεν μπορεί να υποστηρίζξει όλα αυτά μόνο υπό την δαιμονική επιρροή … όταν άρχισε το πλιάτσικο στην πόλη η οργάνωσή μας συνέδραμε τις μονάδες της Berkut να περισυλλέξουν ανθρωπιστική βοήθεια ,ζεστά ρούχα,πυροσβεστήρες. Όταν οι φασίστες πήραν την εξουσία στο Κιέβο οφείλαμε να εγκαταλείψουμε την πόλη.

-Και εσείς φύγατε για το Donbass;

-Άμεσα. Αρχικά πήγα στη Σεβαστούπολη όπου είχα φίλους. Εντάχθηκα στην αυτοάμυνα της πόλης. Μετά το δημοψήφισμα και την ενσωμάτωση της Κριμαίας στην Ρωσία έβλεπα αυτό που συνέβαινε στα νοτιοανατολικά της χώρας και δεν μπορούσα ν απαραμείνω με σταυρωμένα τα χέρια. Ένας από τους φίλους μου σκοτώθηκε στις αρχές Μαίου. Δολοφονήθηκε με σφαίρες…Μια άλλη γνωριμία μου (τώρα είναι επικεφαλής ) βρισκόταν στο Slaviansk από τις αρχές.Και εγώ αποφάσισα ότι έπρεπε να φύγω και να πολεμήσω τον φασισμό.

-Πώς εσείς γίνατε δεκτή από τις δυνάμεις της αυτοάμυνας ;

-Αυτοί ήταν πολύ ευγενικοί και μεβοήθησαν όπως μπορούσαν. Με εγκατέστησαν σε κτίριο κοντά στο Επιτελείο αλλά τη νύχτα ΄έπρεπε να πηγαίνω στα αντιαεροπορικά καταφύγια. Υπήρχαν πολλοί νεκροί και τραυματίες.   Κυρίως μετά την απόσυρσή μας από το Slaviansk…

-Σε τι έγκειται η βοήθειά σας στις δυνάμεις της αυτοάμυνας ;

-Έχω σπουδάσει νοσηλευτική και για πολλά χρόνια εργάστηκα στην τραυματιολογία και στην εντατική.Επίσης δούλεψα ως διασώστης και οδηγός ασθενοφόρου.Πίστευα ότι θα βοηθούσα τους τραυματίες. Αλλά αυτήν τη στιγμή εγώ κάνω τη δημοσιογράφο εδώ και 2 χρόνια   και ο επικεφαλής αποφάσισε ότι το πρωταρχικό καθήκον μου θα είναι ο τομέας της πληροφόρησης.

-Στην φωτογραφία σας βλέπουμε με ένα όπλο…….

-Είναι ένα αυτόματο.Το φέρω πάντα. Ήμουν έτοιμη να υπερασπιστώ το Επιτελείο σε ενδεχόμενη επίθεση των ουκρανών.

-Οι αρχές του Κιέβου διαβεβαιώνουν ότι επίλεκτες ρωσικές δυνάμεις τους πολεμούν …

H Nastya μια ακόμη μαχήτρια όταν ήταν στο Σλαβιάνσκ
H Nastya μια ακόμη μαχήτρια όταν ήταν στο Σλαβιάνσκ

-Αυτό δεν είναι σωστό! Το 90% είναι τοπικοί κάτοικοι. Όχι μόνο του Donbass αλλά και από όλη την Ουκρανία . Οι υπόλοιποι είναι ρώσοι που ήρθαν να πολεμήσουν εθελοντικά όπως εγώ. Δεν είναι στρτιωτικοί! Στην αρχή αυτοί δεν ήξεραν να πολεμούν ορθά.

-Και Τσετσένοι;

-Δεν είδα κανέαν.

-Η χούντα διαβεβαιώνει ότι οι δυνάμεις αυτοάμυνας διαθέτουν ολοκαίνουργα ρωσικά όπλα…….

-Πολεμάμε με παλιά Kalachnikov. Δόξα τω Θεώ αυτά τα όπλα είναι απλά και ελαφριά. Στο Kramatorsk πήραμε από μνημείο ένα τανκ T-34. Έχουμε 2 οχήματα απόβασης και ένα αυτοκινούμενο κανόνι 2S23 Nona και παλιούς όλμους του ουκρανικού στρατού.

-Πώς οι δυνάμεις της αυτοάμυνας κατορθώνουν να κρατούν έναν αντίπαλο πιο δυνατό ;

-Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα γενναιότητας και κουράγιου απόπλευράς των μαχητών. Οι δυνάμεις της αυτοάμυνας έχουν πράγματα να χάσουν .Αυτές υπερασπίζονται την πατρίδα τους ,τις οικογένειές τους . Κανείς δεν τις πληρώνει……Αλλά κυρίως έχουν μεγάλα αποθέματα ηθικού !

………

-Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Donetsk;

-Η κατάσταση είναι όλο και πιο δύσκολη μέρα με τη μέρα. Οι δυνάμεις της αυτοάμυνας μάχονται ηρωικά.Θα ήθελα να πιστεύω ότι στο τέλος αυτές θα νικήσουν .Η Δύση η οποία κήρυξε αυτόν τον πόλεμο   δεν θα σταματήσει.

Αν πέσει το Donbass οι φασίστες θα πάνε πιο μακριά. Ο τελικός σκοπός τους είναι η Ρωσία και σήμερα οι δυνάμεις της αυτοάμυνας πέφτουν για τη Μόσχα….. (11 /08/14 RIA Novosti)

dimpenews.com