ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ NOVOROSSIA NEWS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σύμφωνα με τον νέο Πρωθυπουργό της Λαικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αlexandr Zaharchenko, όλο και περισσότερα στελέχη του ουκρανικού στρατού προσχωρούν στις τάξεις  της πολιτοφυλακής.
novoiobv

Σύμφωνα με τον νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργό, οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα στελέχωσης των πληρωμάτων της λεγόμενης “Τιμωρητικής /Αντιτρομοκρατικής Επιχείρησης”.

“Υπήρξαν περιπτώσεις όχι μόνο μαζικής προσχώρησης απλών στρατιωτών αλλά και αξιωματικών του ουκρανικού  στρατού”

Βλέπουν ότι οι άνθρωποι της Νέας Ρωσίας είναι έτοιμοι να πολεμήσουν, πρώτα απ ‘όλα, με το υψηλό ηθικό τους  και δεύτερον με  τη βοήθεια των εθελοντών που φθάνουν από διάφορες χώρες. “Πολλοί  Σέρβοι, Ιταλοί, Γερμανοί αλλά και μειονότητες από την Τουρκία έχουν προσχωρήσει σε εμάς. Έχουμε επίσης μετανάστες από  Ρωσία , αλλά και  “καθαρούς Ουκρανούς”.

khgkhkh

Σε χθεσινή του συνέντευξή στο Life News, ο Zaharchenko δήλωσε  ακόμα ότι οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής έχει κατάσχει μεγάλο στρατιωτικό εξοπλισμό των αντιπάλων καθώς όταν τα Ουκρανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν το πεδίο της μάχης δεν συλλέγουν τα οπλικά τους συστήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόλο που αριθμητικά δεν υπάρχει ισορροπία δυνάμεων με τις μονάδες των 1000 ατόμων των Ουκρανών,  στην πολιτοφυλακή διάχυτο είναι το συναίσθημα της συντροφικότητας και η αποφασιστικότητα να πολεμήσουν εναντίον των τιμωρητικών ταγμάτων.

dimpenews για την ελληνική έκδοση του Νovorossia News