ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΗΝ NORAD

gkjbjkgk

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Την Πέμπτη, 2 αμερικανικά αεροσκάφη  εντόπισαν 6 ρωσικά  που πλησίασαν τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ στα ανοικτά της Αλάσκας. Επίσης  καναδικά αεροσκάφη ανίχνευσαν την πτήση 2 ρωσικών βομβαρδιστικών κοντά στον καναδέζικο εναέριο χώρο. cnn/nst ca

Τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν σε απόσταση περίπου 55 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Αλάσκα και περίπου 40 ναυτικά μίλια από την ακτή του Καναδά, δήλωσε ο λοχαγός Jeff Davis της Βορειοαμερικανικής Διεύθυνσης Εναέριας Άμυνας, NORAD.

Δύο F-22 μαχητικά αεροσκάφη από τη βάση της Αλάσκας  εντόπισαν  2 ρωσικά σκάφη ανεφοδιασμού IL-78 , 2 ρωσικά μαχητικά  Mig-31  και δύο ρωσικά βομβαρδιστικά  μεγάλου βεληνεκούς  Bear (αρκούδα). Τα ρωσικά αεροσκάφη έκαναν έναν κύκλο και επέστρεψαν προς Ρωσία.

Δυο καναδικά μαχητικά αεροσκάφη CF-18  εντόπισαν και αυτά τα 2 ρωσικά βομβαρδιστικά  μεγάλου βεληνεκούς Bear στην Θάλασσα Beaufort.

Παρότι τα ρωσικά αεροπλάνα δεν παραβίασαν εθνικό εναέριο χώρο, το ανακοινωθέν υποστήριξε ότι εισήρθαν στην Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας  των ΗΠΑ δυτικά της Αλάσκα αλλά και την αντίστοιχη ζώνη του Καναδά.

1411172498797_wps_30_Bear_long_range_bomber_Tu

Η Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας  ( ADIZ)  είναι ο εναέριος χώρος που εκτείνεται περίπου  200 μίλια από την ακτογραμμή και η οποία είναι κατά κύριο λόγο εντός του διεθνούς εναέριου χώρου. Από την εξωτερική πλευρά αυτής της ζώνης ξεκινά ο εθνικός εναέριος χώρος των ΗΠΑ. Για τα εθνικά αεροσκάφη δεν απαιτείται σχέδιο πτήσης όταν πετούν σε αυτήν τη ζώνη.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε   στο CNN   ότι οι ειδικοί στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι τα περιστατικά σχετίζονται με την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας Petro Poroshenko στη Βόρεια Αμερική.

Την Τετάρτη ο Ποροσένκο έγινε δεκτός στον Καναδά και την Πέμπτη στις ΗΠΑ όπου έγινε ιδιαίτερη εκδήλωση στο Κογκρέσσο .Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν στην Ουκρανία οικονομική ενίσχυση $ 46.000.000 για τη διεξαγωγή του πολέμου κατά της Νέας Ρωσίας.

dimpenews.com

3 thoughts on “ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΗΝ NORAD

Comments are closed.