ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Τρεις ρώσοι ναυτικοί που ανήκουν στον Στόλο του Ειρηνικού της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ετοιμότητας πολέμου , “Vostok-2014” στη ρωσική Άπω Ανατολή, στη νήσο Σαχαλίνη. Η τραγωδία συνέβη κατά τα πρώτα τέσσερα επεισόδια της άσκησης για την άμυνα των ακτών. Σύμφωνα με το σενάριο, οι θέσεις του στρατού έχουν υποστεί μια αεροπορική επιδρομή, και στη συνέχεια τρία μικρά επιβατικά αεροσκάφη  φθάνουν κοντά στην ακτή και αρχίζει η προσγείωση των αλεξιπτωτιστών του εχθρού. Μικρά αμφίβια σκάφη εξοπλισμένα με πυραύλους βρίσκονται στη θάλασσα για να χτυπήσουν τον εχθρό από πίσω με πύραυλο.

10171142_816284585060236_4425653463025250348_n

Όμως ένα από τα τεθωρακισμένα ξηράς που λάμβανε μέρος στην φιλόδοξη άσκηση και που βρισκόταν μόλις  στα 300 μέτρα από την ακτή χτυπήθηκε από τεράστιο κύμα που σήκωσε η θάλασσα σκεπάζοντας το όχημα μαζί με το 10 μελές πλήρωμά του. Η τραγωδία συνέβη στις 22/09/14 στις 8 00 π.μ. Το Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

“Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι 7 από τους 10 στρατιώτες βγήκαν γρήγορα  στην επιφάνεια και στην ξηρά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους διασωθέντες πεζοναύτες, δύο έφεδροι προσπαθούσαν μέχρι τελευταία στιγμή  να σώσουν τον οδηγό του τεθωρακισμένου ο οποίος παγιδεύτηκε λόγω εμπλοκής του συστήματος. Oι δυο έφεδροι έχασαν τη ζωή τους λόγω του ότι δεν εγκατέλειπαν τις προσπάθειες διάσωσης του οδηγού”

Στις στρατιωτικές ασκήσεις “Vostok-2014” συμμετέχουν περίπου 100.000 μάχιμοι άνδρες, 1500 τανκς, 120 αεροσκάφη , 5.000 οπλικά  συστήματα και 70 πολεμικά πλοία. Πρόκειται για ασκήσεις που παρόμοιές τους υπήρξαν μόνο επί  Σοβιετικής Ένωσης. Ξεκίνησαν στις 19/09 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 25 /09/14.

Το βράδυ, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι νεκροί στρατιώτες θα παρασημοφορηθούν μετά θάνατον. Εξεταστική Επιτροπή τώρα ερευνά το περιστατικό, ενώ τα ονόματα των θυμάτων δεν έγιναν ακόμη γνωστά. Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας για το θάνατο των πεζοναυτών, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμα την Τρίτη. Πληροφορίες που δεν έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι οι ναύτες προέρχονταν από μονάδα στο Βλαδιβοστόκ.

Ο Alexandr Perendzhiev , μέλος της Ακαδημίας  Στρατιωτικών Πολιτικών Επιστημών, σε συνέντεξή του στη ρώσικη Gazeta, ανέφερε ότι αυτά συμβαίνουν πιο συχνά στις ασκήσεις έκτακτης ανάγκης σημειώνοντας , ότι οι ασκήσεις του Σώματος των Πεζοναυτών που σχετίζονται με τις δοκιμασίες σε νερό έχουν υψηλό ποσοστό ατυχημάτων. “Οι ασκήσεις που διεξάγονται στοχεύουν όχι μόνο να ελέγξουν τη στρατιωτική εκπαίδευση, αλλά  και να αξιολογήσουν αν εφαρμόζονται αποτελεσματικά τα μέτρα ασφαλείας».

Ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι  το βίντεο  της προόδου της άσκησης θα παραδοθεί και στον Πρόεδρο Πούτιν.

πηγές: lifenews, sputnik, smasimka, gazeta κ.ά.

dimpenews.com

One thought on “ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Comments are closed.