Β ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΙΑΧΕΣ ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ.13 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Un automobiliste a renversé 11 piétons en hurlant «Allah Akbar» dimanche 21 décembre 2014, à Dijon. © maxppp

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

To βράδυ της Κυριακής με ιαχές “Allahou Akbar” οδηγός έστρεψε το όχημα του κατά πολιτών σε 3 διαφορετικά σημεία στην πόλη Dijon της Γαλλίας και τραυμάτισε 13 εκ των οποίων οι 3 σοβαρά. Ο δράστης συνελλήφθηκε και τελεί υπό κράτηση.Dijon : le chauffard était suivi psychiatriquement Σκηνές πανικού διαδραμίστηκαν στο κέντρο της πόλης αφού το όχημα άρχισε να παρασύρει περαστικούς σε πολλούς δρόμους γύρω από την πλατεία Wilson. Υπάρχει η πιθανότητα ο δράστης να διέπραξε αυτήν την εγκληματική ενέργεια στο όνομα του ριζοσπαστικού ισλάμ αλλά ο  Eric Delzant νομάρχης της Côte-d’Or και Bourgogne επιβεβαίωσε την Δευτέρα το πρωί στο Europe 1 ότι το άτομο αυτό παρουσιάζει “αδιαμφισβήτητα ένα ψυχιατρικό προφίλ αρκετά επιβαρυμένο “.

Σύμφωνα με τον Υπ. Εσωτερικών Bernard Cazeneuve τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν “διελευκανθεί”.

Για περίπου μισή ώρα ο οδηγός ενός Clio (ή ενός μαύρου Golf ) ενέσπειρε τον τρόμο με τις καραυγές του “Allahou Akbar” και τις επιθέσεις του. Στις 20 h παρέσυρε 4 άτομα και έπειτα από κάποια λεπτά άλλα 7. Οι πιο σοβαρά τραυματισθένετες είναι μια γυναίκα και ένα κορίτσι 3 ετών που υποφέρουν από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αργότερα ο τελευταίος απολογισμός έδινε 13 τραυματίες εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται.

Κατά τη σύλληψή του ο 40χρονος που έφερε djellaba μουσουλμανικό χιτώνα ούρλιαζε “στο όνομα των παιδιών της Παλαιστίνης ” και πρόφερε ισλαμιστικά συνθήματα.

Είναι το δεύτερο ανάλογο περιστατικό σε ένα 48ωρο στη Γαλλία. Το Σάββατο ένας ισλαμιστής γάλλος υπήκοος με καταγωγή από το Μπουρούντι επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα και υπό τις ιαχές “Allahou Akbar” τραυμάτισε με μαχαίρι 3 αστυνομικούς.Εκτελέστηκε από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους τους.Την Παρασκευή το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε βίντεο με το οποίο καλούσε να σημειωθούν επιθέσεις στη Γαλλία.http://api.dmcloud.net/player/embed/4f3d114d94a6f66945000325/5497f9a29473992041c0e46b/55b1407dc54a4e9cb6ad00b676b08d4c?exported=1

Oι αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με το κίνητρο του δράστη καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

dimpenews.com