ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΡΙΞΕ ΙΟΡΔΑΝΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣE ΤΟΝ ΠΙΛΟΤΟ/ΦΩΤΟ

Η αιχμαλωσία του Ιορδανού πιλότου
Η αιχμαλωσία του Ιορδανού πιλότου

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Αεροσκάφος  καταρρίφθηκε από τους Τζιχαντιστές της ISIS που ελέγχουν τη Ράκκα της Συρίας.

Παρότι, το σαουδαραβικών συμφερόντων Al Arabiya αναφέρει ότι δεν είναι γνωστή η προέλευση και ταυτότητα του αεροσκάφους, ώστε να αφήσει υποννούμενα ότι μπορεί να πρόκειται και για συριακό , οι πληροφορίες είναι σαφείς:

Πρόκειται για αεροσκάφος που επιχειρούσε στα πλαίσια της όψιμης  συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους και ανήκε  στον ιορδανικό στρατό. Ο άτυχος πιλότος δεν κατάφερε να διασωθεί αφού ενεργοποιώντας το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης , έπεσε στο εχθρικό έδαφος και τώρα βρίσκεται στα χέρια των διεστραμμένων εγκληματιών. Η φωτογραφία είναι ενδεικτική των μαρτυρίων που υφίσταται:

o Ιορδανός πιλότος στα χέρια των τζιχαντιστών της Ράκκα
o Ιορδανός πιλότος στα χέρια των τζιχαντιστών της Ράκκα

Ωστόσο οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η Ιορδανία μέχρι τώρα υπάκουε τυφλά τις εντολές των ΗΠΑ των οποίων διαθέτει και μόνιμη στρατιωτική βάση.photo_2014-12-24_12-19-29_small.jpg Διατηρούσε στο έδαφός της υπερσύγρονο στρατόπεδο εκπαίδευσης των Ισλαμιστών οι οποίοι ανατροφοδοτούσαν τον αιματηρό τζιχαντιστικό πόλεμο στη Συρία. Η υποφαινόμενη αλλαγή πολιτικής σχετικά με την ISIS υπάγεται στα πλαίσια των νέων εντολών των ΗΠΑ.file13.jpegfile12.jpeg

dimpenews.com