ΛΙΒΑΝΟ:ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

hlhlk

Η πρώην σύζυγος του χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους, με έδρα τη Βαγδάτη, Abu Bakr al-Baghdadi, Saja al-Dulaimi παρέμενε ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος  για μήνες, έως ότου  συνελήφθη στο Λίβανο. Ήταν κοινό μυστικό για τους εξτρεμιστές τρομοκράτες, ότι η χώρα του Κέδρου χρησιμοποιούνταν ως βάση για τη μεταφορά  χρηματοδοτήσεων των μισθοφόρων ισλαμιστών, για τη συλλογή πληροφοριών και για την εγκατάστασή τους ως ”σύριοι πρόσφυγες”.Επίσημη ενημέρωση του Τύπου δεν υπήρξε και όλοι οι αξιωματούχοι που μίλησαν το έκαναν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Αυτοί δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσε  πλαστή ταυτότητα που την παρουσίαζε παντρεμένη με Σύριο πολίτη. Αποκάλυψαν,  ότι η ιρακινή πολίτης Saja al-Dulaimi, είχε παντρευτεί πριν έξι χρόνια και για το σύντομο χρονικό διάστημα των 3 μηνών, τον άνθρωπο που  ηγείται της τρομοκρατικής  οργάνωσης ISIS (ή  Daesh στα αραβικά). Η γυναίκα τρομοκράτης είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο   με την υποψία ότι είναι  κόρη του αλ-Μπαγκντάντι. Η αλ-Ντουλάϊμι προσήχθη τελικά ενώπιον του στρατιωτικού δικαστηρίου με την κατηγορία της χρηματοδότησης και ενεργής υποστήριξης της τρομοκρατίας.

Saja-al-Dulaimi
Saja-al-Dulaimi

Η έρευνα της υπόθεσής της επί τόσους μήνες, έφερε στο φως τις μυστικές πρακτικές με τις οποίες  οργανώνονται οι ένοπλες ομάδες του Ισλαμικού Κράτους Ιράκ και Μ Συρίας:

  • Διακίνηση μεγάλων κεφαλαίων σε όλη τη Μέση Ανατολή.
  • Αξιολόγηση των οικογενειών των μελών του Ισλαμικού Κράτους που πολεμάνε σε Ιράκ και Συρία.
  • Από αυτές επιλέγονται οι  χαμηλού προφίλ , για ήσυχη  μετεγκατάστασή τους    στα στρατόπεδα των Σύριων προσφύγων πολέμου στο Λιβάνου ή σε ιδιωτικές κατοικίες σε χωριά , κατά προτίμηση χριστιανικά.

Αξιωματούχοι επισήμαναν το χαρακτηριολογικό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον μιας αντιφατικής προσωπικότητας μιας γυναίκας απόλυτα υποταγμένης στο εξτρεμιστικό Ισλάμ και παράλληλα παντρεμένη τουλάχιστον τρεις φορές, έχοντας ζήσει σε πολλές χώρες της περιοχής, είναι ισχυρογνώμων και ανεξάρτητη.

Οι ίδιοι στρατιωτικοί  επισήμαναν  ότι μόνο τον περασμένο χρόνο, μεταφέρθηκαν μέσω της γυναίκας αυτής εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια  για τους ”μαχητές” της σουνιτικής κοινότητας, που επιχειρούν  με τρομοκρατικά χτυπήματα κατά μήκος του Λιβάνου στα σύνορα με τη Συρία.

Από την πλευρά του, ο Fawaz Gerges, καθηγητής  πολιτικής  Μέσης Ανατολής  και  Διεθνών Σχέσεων στο London School of Economics & Political Science, είπε:

”Δεν εκπροσωπεί ένα παραδοσιακό στυλ γυναίκας στον κόσμο των ριζοσπαστών. Ωστόσο αυτές οι ομάδες βλέπουν στο πρόσωπό της  έναν άξιο άνδρα.”

Πρόσθεσε ότι αυτές οι γυναίκες χρησιμοποιούνται συχνά ως καμικάζι αυτοκτονίας , συλλέγουν   μυστικές πληροφορίες και  διανέμουν τα χρήματα μεταξύ των εξτρεμιστικών ομάδων.

Η περίπτωση της Saja al-Dulaimi, ανήκει στις  μετακινούμενες ομάδες των ισλαμιστών ”μαχητών” σε Συρία και Ιράκ που έχουν έρθει στο Λίβανο με τις οικογένειές τους για να ζήσουν δήθεν ως πρόσφυγες πολέμου. Απώτερος σκοπός τους είναι η αποσταθεροποίηση και η ριζοσπαστικοποίηση και της χώρας του Κέδρου.

 Οι Στρατιωτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ήταν πολύ εύκολο για την 30 χρονη Αλ-Ντουλάϊμι, να έχει πρόσβαση στα στρατόπεδα προσφύγων της Συρίας της πόλης Arsal στο ορεινό βόρειο Λίβανο, υποδυόμενη την Σύρια πρόσφυγα πολέμου. Εκεί  ο αριθμός των μεμονωμένων προσφύγων αλλά και ο αριθμός των οικογενειών έχει αυξηθεί και φτάνει τα 35 χιλιάδες άτομα.

Ένας κάτοικος της πόλης που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι ” αν η Ντουλάϊμι έζησε εδώ, οι άνθρωποι δεν  γνώριζαν την πραγματική ταυτότητα. Η πόλη είναι γεμάτη από πρόσφυγες».

Ένας άλλος πολίτης  της Arsal είπε ότι ”η πόλη κατοικείται από τις οικογένειες των εξτρεμιστών που πολεμάνε στη Συρία ”.

Κάτοικος της ίδιας πόλης ανέφερε ότι γνώριζε αυτή τη γυναίκα με το μικρό της όνομα μόνο,” Bahgat”:

«Γνωρίζουμε όλοι εδώ ότι οι σύζυγοι των εξτρεμιστικών στοιχείων και οι οικογένειές τους ολόκληρες βρίσκονται μεταξύ των προσφύγων στην Arsal. Δεν υπάρχει άλλο μέρος όπου έχουν εμπιστοσύνη να τις αφήσουν”.

Οι αρμόδιες λιβανικές αρχές κατάφεραν και επικοινώνησαν με  με τον  σεΐχη Χασάν αλ-Ντουλάϊμι που ανήκει στην ίδια φυλή με την Saja  .Κατάγεται από τη Σάμαρα, στα βόρεια της Βαγδάτης, και ο γάμος της με τον αλ Μπαγκνταντί δεν κράτησε παρά  3 μήνες.

Σύμφωνα με την έρευνα,  ο πατέρας της Saja, Hameed al-Dulaimi, πληρώθηκε για να δεχτεί το γάμο της κόρης του με κάποιον από άλλη φυλή, αλλά αυτό συνέφερε την τρομοκρατική οργάνωση  προκειμένου να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των διαφορετικών φατριών. Ήταν η εποχή που ο νεαρός Al Bagdadi ανήκε μαζί με άλλους Ιρακινούς στην οργάνωση αλ-Κάιντα που μετονομάστηκε σε Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Μ Συρίας, επί αμερικανικής κατοχής (2006).

Ο αναλυτής Labib Qamhawi από την  Ιορδανία λέει ότι ο γάμος αυτός ήταν μια στρατηγική επιλογή του Αλ-Μπαγκντάντι  λόγω της μεγάλης φήμης της  φυλής Ντουλάϊμι στο Ιράκ. Επίσης για το ότι, οι παραδόσεις του  επιτρέπουν το διαζύγιο.

η στιγμή της ανταλλαγής ομήρων, διακρίνεται η γυναίκα με το παιδί
η στιγμή της ανταλλαγής ομήρων, διακρίνεται η γυναίκα με το παιδί

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, αναλυτές και δημοσιογράφους του Λιβάνου, η αλ-Ντουλάϊμι, έχει παντρευτεί με άλλον άνδρα τον οποίον της ”συνέστησε” ο αλ-Μπαγκντάντι, και έκανε μαζί του έναν γιό τον Dan. Η πεντάχρονη κόρη της  είναι παιδί της σχέσης της με τον αλ-Μπαγκντάντι. Λιβανέζοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι πολλά μέλη της οικογένειας Ντουλάϊμι εμπλέκονται σε ένοπλες δραστηριότητες σε Ιράκ και Συρία, και ότι ο πατέρας της Χαμίντ, έδωσε όρκο πίστης στην ISIS. Σκοτώθηκε πριν από ένα χρόνο, ”πολεμώντας” στις τάξεις των τζιχαντιστών στα περίχωρα της συριακής πόλης Χομς.

398693-01-081

Η Saja κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τελούσε υπό κράτηση  στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, κοντά στην πόλη Χομς, όπου ζούσε με τον πατέρα της και την αδελφή της! Το Μάρτιο του 2014 ήταν μεταξύ των 150 ατόμων που η συριακή κυβέρνηση  απελευθέρωσε ως ανταλλαγή κρατουμένων για τις απαχθείσες από την Αλ Νούσρα, ελληνορθόδοξες μοναχές της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα .

Λιβανέζοι στρατιώτες στην Αρσάλ
Λιβανέζοι στρατιώτες στην Αρσάλ

Ο πρόσφατος ρόλος της Αλ-Ντουλάϊμι ήταν η μεταφορά χρημάτων για τους ”αγωνιστές” που δραστηριοποιούνταν στα λιβανοσυριακά σύνορα. Τον περασμένο Αύγουστο, μια ομάδα μαχητών της ISIS και της Al Nusra ( συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα), είχαν  συσπειρωθεί στην Arsal όταν η Ντουλάϊμι ζούσε ακόμη εκεί. Οι τρομοκράτες απήγαγαν και κρατούν υπό ομηρία περισσότερους από  20 Λιβανέζους στρατιώτες ενώ περίπου 5 από αυτούς τους σκότωσαν  παραδειγματικά ενσπείροντας το φόβο.

Η Ντουλάϊμι έλαβε γύρω στα 200 χιλιάδες δολάρια από εμβάσματα μέσω διαφόρων ”οργανισμών” και ”φιλανθρωπικών οργανώσεων”, και στη συνέχεια μοίραζε τα χρήματα στους τακφιριτές αντάρτες. Ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος, που συμμετείχε  στην ανάκριση της αλ-Ντουλάϊμι, στην έδρα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  στη Βηρυτό, πρόσθεσε ότι ακόμα και ο ίδιος έστελνε χρήματα σε ιδρύματα στο Λίβανο που «λειτουργούν υπό το πρόσχημα της παροχής βοήθειας προς τους πρόσφυγες από τη Συρία.»

Από την πλευρά του, ο γνωστός δημοσιογράφος και βουλευτής Salem Zahran έκανε την εκτίμηση ότι  η αλ-Ντουλάϊμι όπως και όλες οι γυναίκες των τρομοκρατών επιλέγονται για διακίνηση  χρημάτων επειδή οι στρατιώτες ντρέπονται να τις ψάξουν, λόγω της συντηρητικής νοοτροπίας τους.

Ο Zahran είπε: «Οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα χρησιμοποιούν τις γυναίκες προς όφελός τους, εκμεταλλεύομενες αυτές τις παραδόσεις” .

Οι μυστικές υπηρεσίες του Λιβάνου  ανακάλυψαν τη δραστηριότητα της Saja μέσα από σήμα  δυτικής υπηρεσίας πληροφοριών, την οποία δεν κατονόμασαν.

Όταν τον Νοέμβριο συνελήφθη η  Αλ-Ντουλάϊμι μαζί μ΄ένα κορίτσι, οι Λιβανέζοι αξιωματούχοι έκαναν  τεστ DNA και το συνέκριναν με  δείγμα  DNA του Al Bagdadi επικουρoύμενοι από τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες. Ο χαλίφης και αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Μπάκρ αλ-Μπαγκντάντι, είχε φυλακισθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ για  10 χρόνια και είχαν λάβει δείγματα DNA από όλους τους κρατουμένους εκείνης της εποχής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου  εμφανίστηκε και στα τοπικά κανάλια δηλώνοντας ότι τελικά η Αλ-Ντουλάϊμι, δεν ήταν κόρη του Μπαγκντάντι όπως αρχικά είχε εικαστεί, αλλά πρώην γυναίκα του , και ότι το μικρό κορίτσι που την συνόδευε είναι   κόρη του ζεύγους. (Naharnet/30/01/15)

dimpenews.com