ΚΙΕΒΟ: ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΤ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ

40639

Ο  Ποροσένκο συναντήθηκε σήμερα με  Άνγκελα Μέρκελ και  Φρανσουά Ολλάντ   στο Κίεβο. Ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας, Andrew Zhigulina , ανακοίνωσε τη συνάντηση  σημειώνοντας ότι δεν επιτρέπεται στους δημοσιογράφους των μέσων ενημέρωσης η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς. (ria novosti)

JHKJH

Πηγή αποκλειστικής ενημέρωσης για τη συνάντηση , η ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ουκρανίας:

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο  Πρόεδρος Poroshenko ευχαρίστησε την Angela Μerkel και τον Francois Hollande για τη σημαντική συμμετοχή τους στη διαδικασία αποκλιμάκωσης, την εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία και τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν κάνει για τη σταθεροποίηση.

40642

Ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνολική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει την ενότητα και την αλληλεγγύη της στο ουκρανικό ζήτημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς ”

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι η σημερινή συνομιλίες με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο δίνουν ελπίδα ότι θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός.

40640

Στη συνέχεια συνεχίζεται η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, με τον Ποροσένκο να παρουσιάζεται ως τον υπερνομιμόφρονα Πρόεδρο που σέβεται κκαι τηρεί τους όρους του Μινσκ: 

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι όλα τα μέρη πρέπει να τηρούν τις συμφωνίες του Μινσκ  για άμεση κατάπαυση του πυρός,  απελευθέρωση όλων των ομήρων, κλείσιμο των συνόρων,  απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας, έναρξη της πολιτικής διαδικασίας με τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία στα κατεχόμενα εδάφη. Ο Πρόεδρος σημείωσε επίσης την ανάγκη για σοβαρά μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της ελεύθερης οικονομικής ζώνης, και την επανάληψη των κοινωνικών παροχών, η οποία είναι πολύ σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια.

40641

Θα ξέχασε ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας Viktor Muzhenko, παρά τις επανειλημμένες   κατηγορίες εναντίον της Μόσχας, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι  δεν υπάρχουν ρωσικές στρατιωτικές μονάδες στη χώρα.

40648

Όμως η επιλογή της πολιτοφυλακής να μεταφέρει στην πρώτη γραμμή του μετώπου μια σκληρή στρατιωτική αντιπαράθεση ώστε να  μειώσει τα θύματα στον άμαχο πληθυσμό από τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς, έχει προκαλέσει πανικό στον ουκρανικό στρατό  στο Debaltsevo διότι έχει περικυκλωθεί.

Ο Φρανσουά Ολάντ είχε ανακοινώσει ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή, μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί το Κίεβο και τη Μόσχα. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών, θα γίνει προσπάθεια  για συμφωνία που θα ικανοποιεί όλα τα μέρη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

dimpenews.com

One thought on “ΚΙΕΒΟ: ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΤ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ

Comments are closed.