Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΟΥ ΣΙΣΙ

kjghjkg

Μετά τον αποκεφαλισμό των 21 Κοπτών εργατών στη Λιβύη, οι γλώσσες λύνονται και αρχίζουν να μιλούν για τους ισλαμοτρομοκράτες που ενεργούν με την ανοχή της Τουρκίας. Εδώ και μήνες, ολόκληρα   cargos εκτελούν τη διαδρομή Τουρκία-Λιβύη , μεταφέροντας ισλαμιστές, όπλα και άλλα υλικά.

Ο μισθοφόρος Τυνήσιος τρομοκράτης και πρώην μέλος της Al-Qaïda, Abdelhakim Belhadj, με την υποστήριξη ορισμένων ”κέντρων” στην Τυνησία, συντονίζει την όλη επιχείρηση από κοινού με τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες.

Με την απόρριψη των λαών μιας ”Αραβικής Άνοιξης” που κατέληγε σε ”Ισλαμιστικό Χειμώνα”, ο Αδελφός Μουσουλμάνος Eρντογάν έχασε κάθε προσδοκία να ηγηθεί του νεο-οθωμανικού χαλιφάτου  και έκανε το παν για να ενδυναμώσει το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρώην δημοσιογράφος της Liberation και  ρεπόρτερ του Observatoir, Christophe Boltanski, επιστρέφει στις 30/01/15 στα τουρκοσυριακά σύνορα, μια ζώνη κλειδί για το Ισλαμικό Κράτος αφού από εκεί περνάει το πετρέλαιο, τα όπλα και οι μισθοφόροι.

Παρά τις δεσμεύσεις , οι Τουρκικές αρχές  δεν διενεργούν ελέγχους για την μη εισροή των τρομοκρατών στη Συρία, ενώ μια λύση για την απενεργοποίηση της τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης  θα ήταν η παρεμπόδιση κάθε συναλλαγής  και εμπορίου μέσα από τα τουρκικά φυλάκια.

Το  business στην περιοχή είναι πολύ καλά οργανωμένο. Υπάρχουν οι λεγόμενοι διακινητές ανθρώπων που με ελάχιστα ευρώ, οδηγούν τους υποψήφιους τζιχαντιστές της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων στα πλησιέστερα οχυρά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία . (tunisie-secret/17-02)

Σύμφωνα με τον Pierre Terzian, διευθυντή της « Petrostratégie » , η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα που επωφελείται του συριακού και ιρακινού πετρελαίου που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται για μια ημερήσια ποσότητα που κυμαίνεται μεταξύ των 150 και 300 βαρελιών, ένα πραγματικό ”μάννα” για την εγκληματική οργάνωση που είναι πλέον το αποτέλεσμα της συγχώνευσης της Al-Qaïda με την  Al-Nosra.

Πρόσφατα ο Pierre Terzian δήλωνε σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι ότι αν ”η Τουρκία έκλεινε τα σύνορά της, η ISIS (ή Daech στα αραβικά) θα έπεφτε μέσα σε λίγους μήνες”.Ο ίδιος δήλωνε στο Huffington Post , ότι η Τουρκία διατηρώντας ανοιχτά τα σύνορά της,  ευνόησε την ανάδειξη της Daech στη Συρία , με σκοπό την αποδυνάμωση του Bachar Al-Assad.

04166701979_3348511213287598380_n

Ο Ghaleb Kandil σε άρθρο είχε καταγγείλει από τον Οκτώβρη του 2014 ότι η Τουρκία είναι ένα επιθετικό κράτος που διαθέτει συγκεντρωμένους στο έδαφός της, όλους τους θαλάμους επιχειρήσεων για την καταστροφή της Συρίας, υπό την εποπτεία πάντα του αμερικανού στρατηγού   David Petraeus. Είναι το κράτος που οργάνωνε τα ”εκπαιδευτικά σεμινάρια” στους μισθοφόρους που θα επιχειρούσαν ως συριακή αντιπολίτευση της οποίας οι εκάστοτε αρχηγοί επιλέγονται από τις ΗΠΑ (mondialisation.ca).

Ωστόσο η μόνιμη ψευδαίσθηση της Τουρκίας παραμένει η οθωμανικού τύπου διακυβέρνηση, εξ ου και το τόσο μίσος για  τη Συρία και τον λαό της (πρώην αποικία της οθωμανικής αυτοκρατορίας).

Ο Ερντογάν που υποστήριζε ανοιχτά τον  Μόρσι και αρνούνταν  την αναγνώριση της Αιγύπτου του Σίσι, μετά την εξέγερση του αιγυπτιακού λαού κατά των Αδερφών Μουσουλμάνων, τώρα μέσω της ”διευκόλυνσης” της μεταφοράς ισλαμιστών και πολεμοφοδίων προς Λιβύη, εμμέσως εκδικείται και τους Αιγύπτιους μετανάστες στη Λιβύη.

dimpenews.com