”ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ”

lklkjhlkhj

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov σε συνέντευξη που παραχώρησε  στο τηλεοπτικό κανάλι NTV δήλωσε ότι για το πραξικόπημα στην Ουκρανία ευθύνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, και ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας Yatsenyuk ο οποίος κάθε μέρα πήγαινε στην αμερικανική  πρεσβεία  στο Κίεβο για οδηγίες.

 Το σενάριο του πραξικοπήματος στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο, δεν δημιουργήθηκε από την αντιπολίτευση στο Κίεβο, αλλά από την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ο πολιτικός είναι βέβαιος ότι η απόφαση της κυβέρνησης του τότε προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην ενταχθεί η χώρα στην Ατλαντική Συμμαχία, ήταν η αιτία της δυσαρέσκειας  της Δύσης.

“Αυτή η γραμμή δεν ευχαρίστησε καθόλου τις Ηνωμένες Πολιτείες , ούτε ορισμένους εταίρους της Ε.Ε. ”

Κατά την άποψή του, στη Δύση, επίσης, δεν  άρεσε ο σκεπτικισμός της ουκρανικής κυβέρνησης σχετικά με την υπογραφή  της συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαική Ένωση.

«Παίξανε πολύ με τη χώρα μας. Ξέραμε ότι αν τυφλά υπογράφαμε αυτή τη συμφωνία, οι οικονομικές απώλειες θα ήταν τεράστιες, όπως και συνέβη. Υπήρχε μεγάλη πίεση από την πλευρά των ηγετών της Ευρωπαικής Ένωσης. Η πίεση ασκούνταν στο γεγονός ότι έπρεπε να ξεχάσουμε τις αμφιβολίες και ενστάσεις μας και να υπογράψουμε”, – είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

”Μας είπαν: Αν δεν υπογράψετε εσείς τη συμφωνία, τότε θα ακολουθήσει άλλη κυβέρνηση που θα την υπογράψει”

Πιστεύει ότι η χρήση βίας στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, όπου συσπειρώθηκαν υποστηρικτές της λεγόμενης «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», ήταν μια προσχεδιασμένη προβοκάτσια.

“Η κινητικότητα και οι διαμαρτυρίες ήταν  υποτονικές. Οι διοργανωτές και ιθύνοντες κατάλαβαν ότι χωρίς να υπάρχουν θύματα, δεν θα μπορούσαν να ”ανάψουν” το πλήθος”.

Διηγείται ότι επαγγελματικά εκπαιδευμένοι μαχητές με ανάλογο εξοπλισμό και φονικά εξαρτήματα, έσπαγαν τα κεφάλια και χτυπούσαν τους ίδιους τους διαδηλωτές για να βιντεοσκοπούν και να φωτογραφίζουν τα θύματα. Έστελναν το υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτό επέτρεε στους ”εμπνευστές” της Μαιντάν να μιλάνε για ”αιματηρό καθεστώς Γιανούκοβιτς”.

”Εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πώς αισθάνονται οι Υπουργοί της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, που υπέγραψαν τη συμφωνία της 21ης ​​Φεβρουαρίου. Στην ιστορία της διπλωματίας, αυτή η συμφωνία θα αρχειοθετηθεί  ως το αντιπροσωπευτικό έγγραφο του κυνισμού και της εξαπάτησης “

“Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ήταν ο συνταγματικός Πρόεδρος. Δεν είπε ότι παραιτείται. Ανατράπηκε. Αυτό είναι ένα πραγματικό πραξικόπημα”

Ποια είναι σήμερα η Ουκρανία; Ερήμωση,  ύφεση,  απώλεια εισοδήματος, νεκροί πολίτες λόγω του πολέμου. Τι γιορτάζουν λοιπόν με την επέτειο Μαιντάν; Καλύτερα να ανάψουν ένα κερί μήπως και εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους” – κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός(RT, 22/02)

dimpenews.com