Μέρκελ και Σόιμπλε συμφώνησαν να παράσχουν δάνειο 500.000.000 € στην Ουκρανία!

gkjgjk

O πρωθυπουργός της Ουκρανίας Yatsenyuk και η Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν στη διοίκηση της Καγκελαρίας της Γερμανίας, στο Βερολίνο. Στις συνομιλίες συμμετείχε επίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στη συνάντηση καθώς  το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η οικονομική ενίσχυση που διαρκώς απαιτεί ο Γιατσενιούκ  από τους ευρωπαίους ομολόγους  του.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας μίλησε για το σημαντικό ρόλο που παίζει η Ουκρανία  για την άμυνα ολόκληρης της Ευρώπης, καθώς αγωνίζεται κατά της “Ρωσικής τρομοκρατίας.”

Η Άνγκελα Μέρκελ αφού έσκυψε το κεφάλι με ευγνωμοσύνη στον Yatsenyuk , στη συνέχεια, απέτισε φόρο τιμής στις ουκρανικές αρχές για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

«Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει», – δήλωσε η Μέρκελ- και  ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας είναι ευχαριστημένος”. Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεσμεύθηκε να παράσχει δάνειο ύψους  500.000.000 € , το οποίο είχε υποσχεθεί από τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Μετά από αυτά τα λόγια ο Yatsenyuk έσπευσε να αποκαλέσει τις διαπραγματεύσεις πολύ εποικοδομητικές και αναφέρθηκε στη διανομή  των χρημάτων της Γερμανίας. Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας υποσχέθηκε να διοχετεύσει τα ποσά στους τομείς της Γεωργίας και της Ενέργειας.

Στο επίμαχο θέμα της μη τήρησης των ειρηνευτικών συμφωνιών ο Yatsenyuk  κατηγόρησε την επιθετικότητα της Ρωσίας και με βάση τα εκφραστικά αντανακλαστικά της Μέρκελ, αυτή η απάντηση την βρήκε σύμφωνη.

Στο τέλος της συζήτησης, ο Γιατσενιούκ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη «ρωσική προσπάθεια της οικοιοποίησης της ιστορίας της Ουκρανίας.” (sveda,01/04/15)

dimpenews.com