ΜΟΣΧΑ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΜΑΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ

----pogromcom-scierwoja

“Στη Ρωσία, η Iστορία έχει γίνει Θρησκεία” γράφει ο Πολωνός ανταποκριτής στη Μόσχα, Wacław Radziwinowicz  (wyborcza,04/04/15)

”Η λατρεία της Νίκης πριν από 70 χρόνια, μια λέξη που στα ρωσικά γράφεται πάντα με κεφαλαία γράμματα, έγινε η βάση της πολιτικής θρησκείας, ένα αδιαμφισβήτητο δόγμα για όλους τους πυλώνες του ρωσικού σύγχρονου κράτους, συμπεριλαμβανομένης  και της Εκκλησίας”.

”Παρά το γεγονός ότι ακόμη είμαστε μακριά από τις 9 Μάιου, στη ρωσική πρωτεύουσα ήδη υπάρχουν τα σχετικά συνθήματα στα αυτοκίνητα, όπως τα φλας” πατριωτικής ευφορίας” ή αυτό που μου έδειξε με περηφάνεια ένας οδηγός: “H Γυναίκα του Χίτλερ είναι ο παππούς μου “…ή η επιγραφή  ” Οι κατακτητές είναι γεράκια…”

Σε γενικές γραμμές, σημειώνει ο δημοσιογράφος, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θέλουν να διακοσμήσουν τα αυτοκίνητά τους με την ένδειξη ” το τρόπαιο του Βερολίνου.”  Επιπλέον, κάθε άνοιξη τα περισσότερα αυτοκίνητα , φέρουν μια κορδέλα του Αγίου Γεωργίου στην κεραία ή ον προφυλακτήρα και έχουν επιγραφές όπως “Ευχαριστώ για το νίκη τον παππού μου”.

“Οι Νέοι Μοσχοβίτες περπατάνε με τις πατριωτικές κορδέλες, όχι από υποχρέωση για τα κατορθώματα  των προγόνων τους, αλλά επειδή το αισθάνονται από την καρδιά τους. Την περασμένη άνοιξη, το πλήθος βάδιζε προς την ετήσια παρέλαση, τραγουδώντας – Donbass! Κάτω οι φασίστες! “– αναφέρει ο ανταποκριτής.

“Η Μεγάλη Νίκη είναι όλη μας η παράδοση, η Ιστορία ”, όπως έγραψε και ο ιστορικός Νικήτα Petrov. Οι Ρώσοι Μπολσεβίκοι μας απέκοψαν από την προ του 1917 Ιστορία μας   . Τώρα δεν γιορτάζουμε πια την ”ιερή” Οκτωβριανή Επανάσταση και μας έχει απομείνει η 9η Μαΐου. Φυσικά, οι Ρώσοι γνωρίζουν κάτι για τη Μάχη του Κουλίκοβο, του Μποροντινό. Αλλά ο εορτασμός της 200ής επετείου της νίκης επί του Ναπολέοντα μας έμαθαν ότι  “δεν είναι δική μας.”  “Η δική μας” ιστορία είναι η κατάκτηση του Βερολίνου και η πτήση του Γκαγκάριν. “

Πέρσι, ο Radzivinovich έγραφε ότι  τρία αδελφικά σλαβικά έθνη – η Λευκορωσία, η Ρωσία και η Ουκρανία  γιόρταζαν μαζί την επέτειο του Εκχριστιανού (Βαπτίσματος) της Μεγάλης Ρωσίας το 1025 και όλοι δέχονταν ως τόπο βάπτισης του  ρωσικού λαού , τον ποταμό Δνείπερο, στο Κίεβο .

Φέτος ο ίδιος δημοσιογράφος σχολιάζει  :

”Οι νέοι ιστορικοί στο πρώτο συνέδριό τους, το Νοέμβρη, ισχυρίστηκαν ότι η προσάρτηση της Κριμαίας έχει και έναν ιερό χαρακτήρα, καθώς το πραγματικό μέρος της βάπτισης των Ρώσων ήταν η Αρχαία Χερσόνησος, στη σημερινή Σεβαστούπολη”.

“Kανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι οι Ρώσοι θα αρκούνταν στο έπαθλο της παρηγοριάς, με τη μορφή της προσάρτησης της Κριμαίας και με το κλάδεμα του Donbass”.

Ο δημοσιογράφος προσθέτει ότι τώρα το Κίεβο, «η μητέρα των ρωσικών πόλεων», έπαψε να είναι για τον Πούτιν και το περιβάλλον του η κοιτίδα της πάλαι ποτέ Μεγάλης Ρωσίας. Τη θέση της πήρε η Σεβαστούπολη. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που λένε ότι η Ρωσία είναι μια χώρα με ένα απρόβλεπτη παρελθόν, – συνοψίζει ο συντάκτης.

dimpenews.com