ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΑ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Η συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  σήμερα στην Φραγκφούρτη για τη νομισματική πολιτική, τα επιτόκια, τον πληθωρισμό κ.ά., διακόπηκε όταν μια γυναίκα πήδηξε επάνω στο προεδρείο, στο γραφείο του Μάριο Ντράγκι φωνάζοντας ”ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤ”

Συγχρόνως πετούσε φυλλάδια κατά της πολιτικής του χρηματοπιστωτικού τομέα.

5415213251

Σύμφωνα με την Guardian η πολιτική ακτιβίστρια  ονομάζεται Josephine Witt και είχε διαπιστευθεί ως ανταποκρίτρια του ειδησεογραφικού Vice.

Ο οικονομικός ανταποκριτής Pete Spence δήλωσε σχετικά στην Independent:

H κ. Witt είπε ότι θα συνεχίσει να συμμετάσχει στον  ακτιβισμό κατά της «αντιδημοκρατικής» Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας. Πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες διαδηλώσεις στη Φρανκφούρτη κατά το άνοιγμα των νέων γραφείων της ΕΚΤ ήταν μια αντίδραση στην ηγεσία του κ Draghi .

 

«Αυτός επιβάλλει κοινωνικές πολιτικές  που είναι εντελώς αντιδημοκρατική”, πρόσθεσε. Ένας φίλος της κας Witt είπε ότι διαφωνεί με αυτό που περιγράφει ως «νεο-φιλελευθερισμό», και υποστήριξε ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να ενεργήσει «χωρίς κράτος της επιτήρησης, της αστυνομίας και της βίας”.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό:

”Η Συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαταράχθηκε από μια διαδηλώτρια σήμερα, η οποία πήδηξε στο προεδρείο και πέταξε φυλλάδια. Το προσωπικό από την ΕΚΤ διερευνά το περιστατικό.

Το προσωπικό ασφαλείας ανέλαβε άμεση και αποτελεσματική δράση.

Τα αρχικά ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο ακτιβιστής έχει καταχωρηθεί ως δημοσιογράφος για ένα πρακτορείο ειδήσεων που δεν το αντιπροσωπεύει. Όπως όλοι οι επισκέπτες της ΕΚΤ, πέρασε από έλεγχο ταυτότητας, ανιχνευτή μετάλλων και ακτίνων X της τσάντας της, πριν από την είσοδο στο κτίριο.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι παρέμεινε σώος και ήρεμα προχώρησε με την συνέντευξη τύπου.”

Μετά από μια σύντομη παύση πέντε λεπτών ο Draghi συνέχισε την συνεδρίαση δηλώνοντας ότι η ΕΚΤ αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί  το 2016 και το 2017. 

Όταν ρωτήθηκε για το αν η ΕΚΤ είναι πιο κοντά στην αποδέσμευση περαιτέρω κεφαλαίων διάσωσης για την Ελλάδα, απάντησε ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της χώρας, αλλά ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες και ότι υπάρχει επέκταση ενός ποσού € 110 δισεκατομμύρια για τον ελληνικό χρηματοπιστωτικό τομέα.

dimpenews.com