Συνάντηση…..Πάπα και Πούτιν στο Βατικανό με φόντο τους πολέμους

Встреча с Папой Римским Франциском.

Ο Β.Πούτιν επισκέφθηκε το Βατικανό την έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και κατά την διεξοδική και φιλική συνομιλία που διήρκησε μια ώρα  συζητήθηκε η  σύγχρονη επικαιρότητα στα διεθνή ζητήματα συνυπολογισμένης της ουκρανικής κρίσης.Встреча с Папой Римским Франциском. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις ανθρωπιστικές και ανθρώπινες αξίες που είναι κοινές τόσο για την καθολική και ορθόδοξη εκκλησία όσο και για όλες τις θρησκείες. Οι 2 πλευρές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους αναφορικά με την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή.  Αυτό είναι το ανακοινωθέν του Κρεμλίνου για την συνάντηση των 2 ανδρών. (kremlin.ru)Во время встречи с Папой Римским Франциском.

Kατά την ιδιωτική τους συνάντηση ο ποντίφηκας ζήτησε από τον ρώσο πρόεδρο μια «ειλικρινή προσπάθεια  για την πραγμάτωση της ειρήνης στην Ουκρανία».«Η Αγία έδρα ανακοίνωσε ότι η συνάντηση ήταν πρωταρχικά αφιερωμένη στη διαμάχη στην Ουκρανία και στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή».Встреча с Папой Римским Франциском.

Για το ουκρανικό τονίστηκε η ανάγκη να οικοδομηθεί κλίμα διαλόγου και όλα τα μέρη να δεσμευθούν για την τήρηση των συμφωνιών του Minsk.С Папой Римским Франциском.

Ο π. Federico Lombardi διευθυντής της Αίθουσας τύπου της Αγίας έδρας υπενθύμισε την « επιτακτική ανάγκη να επιδιωχθεί η ειρήνη …..διασφαλίζοντας συν τον χρόνο τις απαραίτητες συνθήκες για την ασφάλεια της ζωής όλων των συμμετεχόντων στην κοινωνία συνυπολογισμένων των θρησκευτικών μειονο΄τητων και ιδιαίτερα των χριστιανών». (radiovaticana 10/06/2015 )Встреча с Папой Римским Франциском.

Прибытие в Рим.dimpenews.com

 

 

One thought on “Συνάντηση…..Πάπα και Πούτιν στο Βατικανό με φόντο τους πολέμους

  1. πηρε ένα χεράκι βοήθειας και απο τον πάπα ……
    τωρα θα βγουν οι θετικές δημοσκοπήσεις

    Like

Comments are closed.