Επίσκεψη των μελών της Πανσυρορθόδοξης Ιεράς Συνόδου στον Πρόεδρο Άσαντ

بشار الأسد: العدوان الذي يستهدف منطقتنا يستهدف النسيج الاجتماعي

O πρόεδρος της Συρίας ο Bachar al-Assad δέχθηκε σήμερα τα μέλη της παγκόσμιας Ιεράς Συνόδου της συρορθόδοξης Εκκλησίας και τον προεδρεύοντα αυτής τον πατριάρχη Ignace Ephrem II.

Τα μέλη της Συνόδου διαβεβαίωσαν ότι η Συρία ήταν και θα παραμείνει η Πατρίδα όλων των συρίων όπου κι αν ανήκουν και το καταφύγιο κάθε πιστού με ανθρώπινες αξίες.a

Εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα του συριακού λαού την αποφασιστικότητά του, τις θυσίες του στρατού, για τη σοφία της διοίκησής του να νικήσει και να εκριζώσει την τρομοκρατία.

Ο συρορθόδοξος πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ephrem II θεώρησε αυτήν την σύγκληση της Συνόδου στην Saidnaya στη Συρία ως έκφραση της υποστήριξης των συμμετεχόντων  στο συριακό λαό και απεύθυνε μια έκκληση σε όλον τον κόσμο να εργαστεί για να την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας στη Συρία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος al-Assad επιβεαίωσε ότι η τρομοκρατική επίθεση που στοχεύει την περιοχή μας θεμελιώθηκε στην τακφιριστική ιδεολογία και στοχεύει τον κοινωνικό και πολιτισμικό ιστό  που ποικίλει μέσα στην περιοχή γενικότερα και στην Συρία ειδικότερα διαβεβαιώνοντας ότι ο συριακός λαός με όλη του την σύνθεση πέτυχε να αντιμετωπίσει αυτήν την καταστροφική ιδεολογία δια της προσκόλλησής του στην ιστορία του και στον πολιτισμό του.

Ο πρόεδρος al-Assad ανέφερε ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας αντιμετώπισης αυτής της εξτρεμιστικής τρομοκρατικής ιδεολογίας που δεν έχει όρια είναι η προσκόλληση στις ηθικές αξίες που εκθειάζουν όλες οι ουράνιες θρησκείες.Πρόσθεσε ότι η αφοσοίωση όλων των συρίων στην Πατρίδα τους και στις αρχές της ήταν ένας από τους παράγοντες της επιτυχίας.

Την  αντιπροσωπεία που έγινε δεκτή από τον σύριο πρόεδρο την αποτελούσαν μέλη της Συνόδου από Συρία,Ιράκ,Τουρκία,Σουηδία,Γερμανία,Ολλανδία,Γουατεμάλα,Βραζιλία και Ινδία. (Sana 11/06/2015)

dimpenews.com

 

Une réflexion sur “Επίσκεψη των μελών της Πανσυρορθόδοξης Ιεράς Συνόδου στον Πρόεδρο Άσαντ

Les commentaires sont fermés.