Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΤΟΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ”ΡΩΣΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ”

N,N,MN,N,

Νατοική Ναυτική Δύναμη μαζί με  πλοία από το πολεμικό ναυτικό της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας,της Ελλάδας ,των ΗΠΑ , και της Τουρκίας , ξεκίνησαν μια τεράστια ναυτική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα καθώς πρόκειται για το  νέο, ‘‘επικίνδυνο για τη ασφάλεια  της Ανατολικής Ευρώπης περιβάλλον μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ευρώπη”. (todays zaman)

Ο ο Alberto Correia, εκπρόσωπος τύπου του Στρατηγείου Πολεμικού Ναυτικού του ΝΑΤΟ (MarCom), δήλωσε:

“Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούμε στη Μαύρη Θάλασσα με τους Συμμάχους μας…. Η Μαύρη Θάλασσα είναι ένας καίριος στρατηγικός τομέας για τη Συμμαχία και το ΝΑΤΟ εκτιμά βαθύτατα τις συνεργασίες με τις χώρες της περιοχής. Πραγματικά πιστεύω ότι η συμμετοχή στην άσκηση BREEZE 2015 με τις δύο ομάδες του ΝΑΤΟ θα συμβάλουν στην καλύτερη αμοιβαία κατανόηση και επίγνωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Δυνάμεις του ΝΑΤΟ μαζί με εθνικές ναυτικές δυνάμεις διεξάγουν αυτή την πολυεθνική εκπαίδευση προς ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μας και διατήρησης του υψηλότερου επιπ’εδου ετοιμότητας με τους συμμαχικούς μας στόλους στην περιοχή. “

“Αυτό το Σαββατοκύριακο οι Νατοικές Ναυτικές Δυνάμεις,  NATO Maritime Group One (SNMG1) και της  NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2)  έφθασαν στη Μαύρη Θάλασσα για να εκπαιδεύσουν και να συνεργασθούν και  με πλοία των βουλγαρικών, ρουμανικών, αμερικανικών, ελληνικών και τουρκικών ναυτικές δυνάμεων”.

kjhk

Οι ”φόβοι” του ΝΑΤΟ για επανάκαμψη της Ρωσίας, οδήγησαν πολλά κράτη -μέλη να αιτηθούν την στρατιωτική ενίσχυση  της Νατοικής παρουσίας στην Ανατολική Ευρώπη.

dimpenews.com