Μόνο 60 “σύριους αντάρτες” λένε ότι εκπαίδευσαν οι αμερικανοί ….αλλά στο Χαλέπι ο στρατός ήδη αιχμαλώτισε κάποιους από αυτούς που πολεμούσαν με τους ισλαμιστές

αιχμαλωτίστηκαν από το συριακό στρατό πριν 2 ημέρες και ομολόγησαν ότι εκπαιδεύθηκαν σε στρατόπεδα στην Τουρκία από αμερικανούς

Μόνο 60 “σύριοι αντάρτες” εκπαιδεύθηκαν από τις ΗΠΑ ήτοι το 1 % των 5400 που προβλέπεται ετησίως αναγνώρισε χθες ο αμερικανός γραμματέας της άμυνας Ash ενώπιον της Γερουσίας.Η εκπαίδευση των υποτιθέμενων αμερικανοανταρτών όρος αλληλοαναιρούμενος και ανυπόστατος αφού η Αμερική έχει μόνο ιστορία πραξικοπημάτων και αντικηνημάτων σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη λανσαρίστηκε από την Washington για την καταπολέμηση της ISIS .

“Είναι πολύ λιγότεροι από αυτό που ελπίζαμε ” δήλωσε μπροστά στην Επιτροπή των αμερικανικών δυνάμεων της Γερουσίας πάνω στην την αμερικανική στρατηγική  εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τον Ash Carter 7000 εθελοντές εκδήλωσαν την επιθυμία τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Αλλά η πολύ αυστηρή επιλογή των υποψηφίων επιβραδύνει το πρόγραμμα ανέφερε.

Η Washington είναι πεπεισμένη ότι δεν επαρκούν οι ρυθμοί και ότι η εκεπαίδευση οφείλει να είναι πιο ταχύρρυθμη διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού οίκου.(lefigaro 7/7/15)

Στο μεταξύ καθώς εντείνεται η μάχη στο Χαλέπι μέλη της συμμαχίας οι οπαδοί της Σαρία που αποτελείται κυρίως από την αλ Νούσρα που αιχμαλωτίστηκαν από το στρατό ομολόγησαν ότι εκπαιδεύθηκαν σε τουρκικά στρατόπεδα από αμερικανούς.

dimpenews.com