ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

m,nn,lnk

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας  Άστον Κάρτερ  στη Βαγδάτη,  συμπεριλάμβανε και επίσκεψη στην πόλη Ερμπίλ, στην ημιαυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ.

Στις 24 Ιουλίου ο αρχηγός του Πενταγώνου συναντήθηκε με έναν από τους στενότερους συμμάχους της Ουάσινγκτον στην περιοχή, τον ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί με τον οποίο συζήτησε για πολλές ώρες. Ο Carter επαίνεσε τις προσπάθειες των δυνάμεων Peshmerga κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS ως πρότυπο για όλο το Ιράκ.

jbjhjh

Ο Λευκός Οίκος παρότι έχει δεσμευθεί με αυξημένη στήριξη στις δυνάμεις των Πεσμέργκα, στο μέτωπο  επί εδάφους δεν έχουν καταγράψει  μεγάλες μάχες.

mnn

Για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, οι απλοί Ιρακινοί που έχουν ενταχθεί στις τάξεις των εθελοντών  έχουν καταφέρει να πάρουν πίσω δεκάδες περιοχές από τους τζιχαντιστές που έχουν εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Οι Ιρακινές πολιτοφυλακές που έχουν συγκροτηθεί εδώ δύο εβδομάδες έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση στην Ανμπάρ, παράλληλα με το Ιρακινό στρατό προκειμένου να απελευθερώσουν τη δυτική επαρχία της Φαλούτζα.θθηηθ Cθγθγηθηθ

Οι Ιρακινές δυνάμεις έχουν ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση των επιχειρήσεων  γύρω από την πόλη Ανμπάρ  και την επαρχιακή πρωτεύουσα Ραμάντι.

Στον τελευταίο γύρο της μάχης,  απελευθέρωσαν  το  al-Jarah βορειοανατολικά της Φαλούτζα και έχουν περικυκλώσει τους ισλαμιστές τρομοκράτες στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου Ανμπάρ στο Ραμάντι. Δεκάδες τρομοκρατών σκοτώθηκαν και από ιρακινές αεροπορικές επιδρομές στη δυτική Ανμπάρ.

dimpenews.com

One thought on “ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

Comments are closed.