ΑΣΑΝΤ:«Η Πατρίδα δεν είναι γι αυτόν που εδρεύει σε αυτήν ή που φέρει την υπηκοότητά της ή το διαβατήριό της αλλά για εκείνον που την υπερασπίζεται και την προστατεύει».

‎ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ

O πρόεδρος της Συρίας ο Bashar al-Assad σήμερα πραγματοποιεί ομιλία ενώπιον προέδρων και μελών λαικών οργανώσεων,επαγγελματικών συνδικάτων και των εκπροσώπων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου όπως και αυτών της Γεωργίας και του Τουρισμού.

Σε αυτήν τόνισε ότι η γραμμή μας είναι η ίδια,ξέρουμε πως να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία θέτοντας το αίμα των Συρίων αλλά και το τέλος του πολέμου ως βασικές μας προτεραιότητες.11373584_1624992211085280_342599985_n

Η Δύση είναι υποκρίτρια στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας γιατί όταν η τρομοκρατία μας στοχεύει η Δύση την αντιλαμβάνεται ως μια επανάσταση,απελευθέρωση και δημοκρατία.

Όποιος θέλει να πολμήσει την τρομοκρατία οφείλει να υιοθετήσει ορθολογικές πολιτικές και πραγματιστικές βασισμένες στη δικαιοσύνη και το σεβασμό της λαικής βούλησης αφού ο κάθε λαός είναι αυτός που αποφασίζει για την μοίρα του και  διαχειρίζεται τις υποθέσεις του.

Ο σύριος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η τρομοκρατία είναι μια νοσηρή ιδεολογία και μια ανώμαλη πρακτική που γιγαντώθηκε μέσα στην άγνοια.

«Πως αυτός που ενσπείρει την τρομοκρατία μπορεί να πολεμήσει ενάντια σε αυτό το φαινόμενο;

 « Δεν υπολογίζουμε από την πρώτη μέρα παρά στους ίδιους τους εαυτούς μας αλλά είχαμε πίστη στους αληθινούς φίλους του συριακού λαού προσθέτοντας ότι η Ρωσία και η Κίνα εμπόδισαν τον μετασχηματισμό του Συμβουλίου Ασφαλείας σε όργανο απειλής κατά των λαών και βάση επίθεσης κατά των χωρών και κυρίως της Συρίας.  « Το Ιράν έφερε την υποστήριξή του στη Συρία εκκινώνατς από την πεποίθηση του ότι η μάχη δεν αφορά μια χώρα αλλά είναι  μια μάχη ενός ολόκληρου άξονα που δομεί μια γραμμή ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας.

 «Ο συριακός λαός μετά από χρόνια πολέμου παραμένει αποφασιστικός και θυσιάζει τα πάντα σε αυτό το αγαθό που είναι η Πατρίδα.»

«Η Πατρίδα δεν είναι γι αυτόν που εδρεύει σε αυτήν ή που φέρει την υπηκοότητά της ή το διαβατήριό της αλλά για εκείνον που την υπερασπίζεται και την προστατεύει».Τόνισε το αξιόμαχο του συριακού στρατού και ότι αυτ΄ςο είναι σε θέση να προστατεύσει την Πατρίδα

Ο πρέοδρος Assad αναφέρθηκε και στον μιντιακό πόλεμο κατά της Συρίας που προπαγανδίζει μια χώρα διηραιμένη σε καντόνια ανάμεσα σε οπαδούς,αντιπολιτευόμενους και εθνοφυλετικές και θρησκευτικές κοινότητες.Αντίθετα η πραγμνατικότητα είναι άλλη τόνισε ο πρόεδρος

«Στην πραγματικότητα υπάρχουν 2 αντίπαλα στρατόπεδα στο terrain:οι τρομοκράτες όλων των εθνικοτήτων από την μια  και όλοι οι σύριοι από την άλλη.»

«Είμαστε σε μια φάση αποφαστική όπου δεν υπάρχουν ημίμετρα λύσεων.Δεν θα απαρνηθούμε κανένα μας δικαίωμα και δεν θα ενδώσουμε σε καμιά πίεση.Δεν θα γίνουμε ποτέ σκλάβοι αλλά θα παραμείνουμε κύριοι της χώρα μας και των δικαιωμάτων μας».

«Δεν θα είμαστε ικανοί να σώσουμε τη Συρία  παρά μόνο όταν ο καθένας αισθανθεί ότι αυτή μάχη είναι και προσωπική του μάχη και ότι αυτή ο πόλεμος αφορά την πατρίδα του την πόλη του το χωριό του το σπίτι του και την εδαφική ακεραιότητα».

« Η νίκη της Συρίας σε αυτόν τον πόλεμο δεν σημαίνει μόνο την απώθηση της τρομοκρατίας αλλά επίσης και την εγκαθίδρυση της σταθερότητατς στην περιοχή».

«Οι προσδοκίες του εξωτερικού θα παραμείνουν ψευδαισθήσεις όσο οι ήρωες του συριακού στρατού  δίνουν τη ζωή τους και μάχονται μέσα στις πιο άσχημες συνθήκες για την επιβίωση της Συρίας».

«Ο κόσμος αλλάζει και οι χώρες που προσκολλούνται στα δικαιώματά τους θα θριαμβεύσουν», φέρνοντας ως παράδειγμα το Ιράν που πέτυχε τη συμφωνία για τα πυρηνικά μετά από μακροχρόνια και επίπονη διαδικασία.

Ενώ κλείνοντας ο σύριος πρόεδρος δήλωσε: «η πατρίδα είναι ένα από τα δικαιώματά μας η προστασία της είναι η ευθύνη μας και ο Θεός είναι με το Δίκιο».

(26/07/2015 Sana)

dimpenews.com

2 thoughts on “ΑΣΑΝΤ:«Η Πατρίδα δεν είναι γι αυτόν που εδρεύει σε αυτήν ή που φέρει την υπηκοότητά της ή το διαβατήριό της αλλά για εκείνον που την υπερασπίζεται και την προστατεύει».

Comments are closed.