Αμερικανοί :καμιά κάλυψη σε ενδεχόμενες ενέργειες των τούρκων επί συριακού εναέριου χώρου και εδάφους καμιά no fly zone ….

σσθγθσθσθγOι αμερικανοί αδειάζουν τους τούρκους.Σύμφωνα με διπλωμάτη των ΗΠΑ καμιά συμφωνία για ασφαλή περιοχή και εταιρική σχέση για οποιαδήποτε ενέργεια επί του συριακού εδάφους, ούτε προσφέρεται συναίνεση στην  τουρκική πολεμική αεροπορία για να καλύψει οποιαδήποτε ενέργεια της «μέτριοπαθούς» αντιπολίτευσης στον πόλεμο κατά της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» «Daesh». Η βιασύνη των τούρκων να παρέμβουν  στη συριακή κρίση φαίνεται να είναι καταδικασμένη τώρα και από τους βορειοαμερικανούς αφού οι Τούρκοι εγκατέλειψαν όλους τους όρους να επιτρέψουν στις ΗΠΑ να πετούν χρησιμοποιώντας την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, είπε επίσης ο συντονιστής της αντι ΙSIS συμμαχίαs στρατηγός Τζον Αλεν. «Αν οι Τούρκοι αποφασίσουν να εισβάλουν σε συριακό έδαφος  θα το πράξουν μονoμερώς με ατομική ευθύνη» επανέλαβε ο διπλωμάτης των ΗΠΑ.

Η χρήση του άρθρου IV του Χάρτη του ΝΑΤΟ που ενεργοποίησε η τουρκική πλευρά για τη σύγκληση σήμερα στις Βρυξέλλες των πρέσβεων του «ΝΑΤΟ» για πολιτικές διαβουλεύσεις δεν θα πάει πέρα ​​από την παροχή μιας κοινής δήλωσης αναφορικά με την «Daash» υποστηρίζει το ίδιο πρόσωπο.Εξαίρεση θα είναι η στάση ενεδεχομένως της Γερμανίας που ίσως καταθέση την επιφύλαξη και δυσαρέσκειά της για την «δυσανάλογη αντίδραση» της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων στο Ιράκ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg εξέφρασε την υποστήριξή του στο δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά τόνισε, σε δήλωσή του στο δίκτυο «BBC» ότι  «είναι αυτονόητο ότι πρέπει να περιοριστεί στο επίπεδο της αυτοάμυνας » προειδοποιώντας για την ρήξη με τους Κούρδους.

Δεν νομίζω ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέντ Νταβούτογλου «θα στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, αλλά πιστεύουμε ότι θα παράσχει μια κάλυψη από αέρος στους [μετριοπαθείς σύριους αντάρτες]». 28/07/2015 assafir

nGED_IDTην ώρα που τα αραβικά δίνουν αυτήν την αδιάψευστη εικόνα τα δυτικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι την Δευτέρα ΗΠΑ και Τουρκία αποφάσισαν να ενδυναμώσουν τη στρατιωτική τους συνεργασία για την εκρίζωση του Ισλαμικού Κράτους στη Β Συρία  ενώ η Τουρκία υποσχέθηκε να εντατικοποίησει τα χτυπήματα κατά των κούρδων ανατρτών ώσπου να καταθέσουν τα όπλα. Αυτή η νέα εταιρική σχέση προσβλέπει στην εγκατάσταση μιας ζώνης άνευ της παρουσίας της ISIS στη Β Συρία και την βελτίωση της ασφάλειας και σταθερότητας κατά μήκος τουρκοσυριακών συνόρων δήλωσε στο AFP ένας στρατιωτικός αμερικανός υπεύθυνος στο περιθώριο της επίσκεψης του Barack Obama στην Αιθιοπία.Ο δυτικός τύπος την ίδια ώρα επιμένει ότι οι τούρκοι παραχώρησαν τη βάση Incirlik για χτυπήματα κατά της ISIS.Σύμφωνα με τον ίδιο αμερικανό στρατιωτικό αξιωματούχο αντίθετα δεν πρόκειται να εγκαθιδρυθεί μια no fly zone στη Β Συρία όπως είχε διαρρεύσει πρόσφατα μερίδα του τουρκικού τύπου.Ένας αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης δήλωσε υπό την κάλυψη της ανωνυμίας την Κυριακή ,ότι «όλες οι προσπάθειες της σύμπραξης με την Τουρκία δεν θα περιλαμβάνουν την επιβολή no fly zone.» washingtonpost.26.7.15hpDHPDHHDH0¨DH0¨0DJ0

Επίσης οι ΗΠΑ διόρισαν τη Δευτέρα έναν νέο επίτροπο για τη Συρία τον Michael Ratney, τον 3ο μετά την έναρξη του πολέμου μην έχοντας εγκαταλείψει η Washington το σχέδιό της για πολιτική συμφωνία μεταξύ της Δαμασκού και της λεγόμενης συριακής αντιπολίτευσης. Rtl 28.7.15

dimpenews.com

One thought on “Αμερικανοί :καμιά κάλυψη σε ενδεχόμενες ενέργειες των τούρκων επί συριακού εναέριου χώρου και εδάφους καμιά no fly zone ….

Comments are closed.