Ο ΜΠΑΡΖΑΝΙ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ …..

Masoud Barzani meeting US Ambassador Stuart E. Jones and American General Lloyd Austin commander of US forces in Iraq. Photo : RudawΜαχητικά τουρκικά αεροσκάφη  απογειώθηκαν αργά το βράδυ της 28ης Ιουλίου και βομβάρδισαν στόχους τρομοκρατών είναι η επίσημη ορολογία στο εσωτερικό της Τουρκίας και κατά μήκος των συνόρων στο Β Ιράκ στο πλαίσιο της επιχείρησης κατά της τρομοκρατίας που λανασάρει η Άγκυρα.

Δύο F-16 βομβάρδισαν τουλάχιστον 3 στόχους της  »αποσχιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης  ” στην ΝΑ επαρχία της Τουρκίας  Şırnak στις 28 Ιουλίου δήλωσε το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας σε ανακοινωθέν του στις 29 Ιουλίου. Hurriyet 29.7.15REUTERS photo

Την ίδια ώρα ο Massoud Barzani συναντιέται με τον αμερικανό πρεσβευτή στο Ιράκ Stuart E. Jones και τον αμερικανό στρατηγό Lloyd Austin διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ για να συζητήσει τις τελευταίες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά του PKK στο Β Ιράκ.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο του εκπροσώπου της ημιαυτόνομης περιοχής των κούρδων στο Ιράκ ο Barzani υπογράμμισε κατά την συνάντηση την αναγκαιότητα Τουρκία και PKK να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων  για την εξεύρεση λύσης στη διαμάχη.Στη συνάντηση παραβρέθηκε αμερικανική αντιπροσωπεία που στη σύνθεσή της διέθετε εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης και  στρατιωτικό προσωπικό.Ο Barzani δήλωσε ότι θλίβεται για την πρόσφατη ένταση μεταξύ Τουρκίας και  PKK και τόνισε ότι ζήτησε και από τις 2 πλευρές να μην επιδεινώσουν πιότερο την κρίση.

Ο Austin από την πλευρά του χαιρέτισε τον αγώνα των peshmergas και δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα συνεργαστεί με τους Peshmergas σε κάθε φάση εναντίον της ISIS. . Rudaw 29.7.15

dimpenews.com