Ο συριακός στρατός στρατός αντίστασης ανακατέλαβε πολλές θέσεις στην στρατηγικής σημασίας Sahl al-Ghab

τρομοκράτες της Jaysh Al Fateh που σκοτώθηκαν από συραικό στρατό στο  Al-Ghab

O συριακός στρατός πέρασε στην  αντεπίθεση σε πολλά μέτωπα εναντίον των εξτρεμιστών.Επιτέθηκε στην περιοχή Sahl al-Ghab, μια περιοχή στρατηγικής σημασίας στον Βορρά της επαρχίας της Χάμα σε Παλμύρα και Ζαμπαντάνι. Μόνο σε κάποιες ώρες ο συνασπισμός jaysh al Fateh o στρατός της κατάκτησης που αποτελείται κυρίως από την Jabhat al-Nosra Μέτωπο της Νίκης παρκλάδι της «Al-Qaïda», και του υπερσαλαφιστές της Ahrar al-Cham που επιτέθηκαν  στην αλ Σουκαλαμπίγια έχασαν όλες τις θέσεις που είχαν καταλάβει την τελευταία εβδομάδα.

Η Sahl al-Ghab είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας γιατί αυτή δίνει πρόσβαση στην επαρχία της Λαττάκεια και ανοίγει το δρόμο για τη Χάμα.

Προελαύνοντας σε πολλούς άξονες κάτω από την εντατική κάλυψη της αεροπορίας,του πυροβολικού και συστημάτων πολλαπλή εκτόξευσης ρουκετών χιλιάδες σύριοι στρατιώτες υποστηριζόμενοι και από τις άκαμπτες και ηρωικές Μονάδες της Εθνικής άμυνας  αλλά και τις πολιτοφυλακές που σχηματίζονται από κατοίκους των περιοχών του Ιντλίμπ και της Χάμα επανέκτησαν 15 υψώματα λόφους που είχαν καταλάβει οι εξτρεμιστές.

Επανακατέλαβαν ομοίως τα χωριά Ziyadiyé, Kherbet Naqous et Mansoura, όσο και τον κεντρικό ηλεκτρικό σταθμό της Zeyzoun. Η εμπροσθοφυλακή του συριακού στρατού έφθασε στην τοποθεσία Sermaniyé, στα 7 χλμ μόνο από την στρατηγικής επίσης σημασίας πόλη Jisr al-Choughour.

Ο συριακός στρατός δαιψεύεδει καθημερινά τους εχθρούς του τους προπαγανδιστές απέδειξε ότι διαθέτει την απαράμιλη ικανότητα για ευρείας κλίμακας επιθέσεις κι αντεπιθέσεις και εκδιώκει μεθοδικά τις τρομοκρατικές οργανώσεις αν και αυτοί διαθέτουν σοφιστικέ όπλα αμερικανικά όπως αντιαρματικούς πυραύλους TOW.

Η προέλαση του συραικού στρατού πιστοποιήθηκε ως κι από το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH), αλλά και απόδιεθνή πρακτορεία.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν μια πολύ καλύτερη διαδραστικότητα του συριακού στρατού που μπορεί να μεταφέρει με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και ταχύητα δυνάμεις από το ένα μέτωπο στο άλλο.  Στην κεντρική Συρία ο στρατός επανέκτησε εκατοντάδες τ.χλμ στα ανατολικά της επαρχίας Χομς απέναντι στην «Daech». Ο κυβερνητικός στρατός είναι 1 χλμ πάντα από την πόλη της Παλμύρα και συνεχίζει την περικύκλωσή της ενώ σε αυτήν του την κινητικότητα οφείλεται όπτι επανέκτησε και πολλές από τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην ίδια περιοχή.(alahednews 3/8/15)Syria Army Takes Control of Hamka Hill in Idlib

update Τα στρατεύματα της Συρίας επανέκτησαν  το λόφο Hamka στην επαρχία Idlib από τους τακφιριστές  τη Δευτέρα, αναφέρει το Al-Alam . Μια ομάδα από τρομοκράτες σκοτώθηκαν, και πολυβόλα θωρακισμένα οχήματα και εκτοξευτές ρουκετών καταστράφηκαν.
Ο στρατός κατέστρεψε κρησφύγετα των τρομοκρατών,αποθήκες οπλισμού και  πυρομαχικών,  οχήματα σε Tal Salmo, αλ-Ter’a, Ουμ Jireen, Αμπού αλ-Duhour, Sallet αλ-Zuhour, Jannet αλ-Qura, Ariha, αλ -Kafir, και al-Mintar στην επαρχία του Idlib.(alalam 3/8/15)

dimpenews.com