Χωρίς την Τουρκία η Daesh δεν θα υπήρχε…….

Des soldats turcs installent un canon anti-aérien dans la base aérienne de Incirlik au sud de la ville d'Adana - REUTERS/Murad SezerH Άγκυρα υποστήριξε οικονομικά κια στρατιωτικά το Ισλαμικό Κράτος.Οι αποδείξεις σήμερα είναι αδιαμφισβήτητες.

Στο Αφγανιστάν οι ταλιμπάν είχε τη κρυφή υποστήριξη του Πακιστάν στη Συρία και στο Ιράκ η Daech είχε αυτή της Τουρκίας.Και στις 2 περιπτώσεις ένας από τους πρωταρχικούς συμμάχους των συνασπισμών που δημιουργήθηκαν γγια την καταπολέμηση των ισλαμιστών διαδραματίζει και έπαιζε διπλό παιχνίδι.

Μια από τις πολλές αποδείξεις για το ρόλο της Τουρκίας πιστοποιήθηκε εδώ και μήνες κατά την φημισμένη επιδρομή των ειδικών δυνάμεων των αμερικανών κατά του Abou Sayyaf το Μάη στη Συρία.

Ο Abou Sayyaf, που σκοτώθηκε κατά την επιδρομή ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη του ισλαμικού Κράτους κάτι σαν άτυπος υπουργός οικονομικών της Οργάνωσης. Τα ντοκουμέντα που βρέθηκαν κατά την επιχείρηση δείχνουν ξεκάθαρα ότι ήταν σε άμεση σχέση με τούρκους αξιωματούχους εξηγεί η Guardian.

Ο Abou Sayyaf είχε την ευθύνη κυρίως της πώλησης για λογαριασμό της Daech στη μαύρη αγορά πετρελαίου και αερίου που σε έσοδα αναλογούσε ως και 10 εκατομύρια δολάρια ημερησίως.

Τα ντοκουμέντα έγγραφα και σκληροί δίσκοι που κατσχέθηκαν αποκαλύπτουν με τρόπο ολοφάνερο και αδιάψευστο τις διασυνδέσεις μεταξύ Τουρκίας και Daech.Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις «Οι τούρκοι δεν άλλαξαν στάση απλά πρόκειται για μια αντίδραση στις πιέσεις των αμερικανών και άλλων  » εξηγεί ένας διπλωμάτης στην Guardian.

Μέλος του ΝΑΤΟ η Τουρκία κατηγορείται ότι δημιούργησε ένα τέρας και καταγγέλεται εδώ και καιρό από ειδήμονες,τους σύριους,τους κούρδους ακόμη κι από αυτόν τον αμερικανό αντιπρόεδρο Joe Biden ότι δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τη διοχέτευση και διέλευση εθελοντών ξένων τζιχαντιστών και οπλισμού στο Ισλαμικό Κράτος μέσω των συροτουρκικών συνόρων της.

Το Νοέμβρη του 2014 ένας τ. μαχητής της Daech εξηγούσε ότι το Ισλαμ ικό Κράτος υπολόγιζε την Τουρκίας ως έναν σύμμαχο.Η Τουρκία αυτοπαγιδεύθηκε αυτό ισχυριζόταν ήδη από την αρχή της χρονιάς ένας δυτικός διπλωμάτης Wall Street Journal: «Η Τουρκία δημιούργησε ένα τέρας και δεν ξέρει πια πως να το ξεφορτωθεί».slate.fr 2.8.15

dimpenews.com

One thought on “Χωρίς την Τουρκία η Daesh δεν θα υπήρχε…….

Comments are closed.