Τουρκία:9 σύριοι πρόσφυγες νεκροί και 30 τραυματίες σε τροχαίο με υπερφορτωμένο minibus

ΟΗΕ:124.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ

DHA photo

9 σύριοι υπήκοοι σκοτώθηκαν όταν το minibus με το οποίο ταξίδευαν προσέκρουσε σε παράπλευρο τοίχωμα της οδού στη ΝΔ επαρχία της Τουρκίας την Balikesir, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.Το δυστύχημα έγινε στις 8 Αυγούστου σύμφωνα με μαρτυρίες που προέρχονται από την περιοχή.Ο κυβερνήτης της περιοχής ο Yasin Öztürk επιβεβαίωσε ότι 9 σκοτώθηκαν και 30 άλλοι τραυματίστηκαν στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα που συνέβη στην περιοχή Sapci.

Ο Özturk δήλωσε ότι στο minibus επέβαιναν 40 άτομα ενώ η χωρητικότητά του ήταν για 25.Οι πρόσφυγες κατευθύνονταν στην πόλη της δυτικής Τουρκίας Ayvalık.Ο ίδιος ανέφερε ότι οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο αλλά εξέφρασε τον φόβο ότι δύναται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Περισσσότεροι από 1,8 σύριοι πρόσφυγες κατέφυγαν στην Τουρκία. Πολλοί σύριοι καθημερινά προωθούνται προς τις ακτές της Δυτικής Τουρκίας αναζητώντας πέρασμα προς Ελλάδα και σε χώρες της ΕΕ μέσω αυτής. hurriyet (8/8/15)

ΒΙΝΤΕΟhttp://webtv.hurriyet.com.tr/haber/kacaklari-tasiyan-arac-kaza-yapti-9-olu-30-yarali_117599

Το HCR η Υψηλή Επιτροπή για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ εκτιμάει ότι από το Γενάρη ως τον Ιούλιο περί τα 124 000 άτομα έφθασαν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά.Επίσηςσύμφωνα με την ίδια  μόνο τον Ιούλιο έφθασαν στην Ελλάδα 50.000 πρόσφυγες αριθμός μπου ισοδυναμεί με 20.000 περισσότερους συγκρητικά με Ιούνη. (ledevoir 8/8/15)

dimpenews.com