Μια μικρή Σουηδέζα 15χρονη και έγκυος όμηρος της ISIS στη Β Συρία

ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΜΕ ΤΟΝ 19ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΑΖΙ

tdftkfyΜια ανήλικη έγκυος από την Σουηδία αιχμαλωτίστηκε από την ISIS στη Συρία καθώς είχε φύγει από το σπίτι της και ακολούθησε ένα αγόρι που ήταν ο Η 15χρονη σουηδέζα βρίσκεται τώρα σταχέρια των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους μεταδίδουν έντρομα τα σουηδικά μίντια.Το ΥΠΕΞ της Σουηδίας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την υπόθεση όπως για παράδειγμα γιατί η μικρή αν και σε κατάσταση εγκυμοσύνης αναχώρησε για τη Συρία.

“Πληροφορηθήκαμε ότι μια ανήλικη Σουηδέζα είναι στη Συρία.Είμαστε σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας “, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών ο Gabriel Wernstedt στο AFP.Οι αναφορές των τοπικών μίντια όπως του Expressen και η Boras Tidning ισχυρίζονται ότι η αναήλικη Σουηδέζα έγκυος εξαφανίστηκε από το σπίτι της στις 31 Μαίου.

Η νέα κοπέλα της οποίας τα στοιχεία δεν διέρρευσαν και ο 19χρονος συνοδός της ταξίδεψαν προς Συρία μέσω Τουρκίας.Στρατολογήθηκαν από την ISIS.Το ζευγάρι αιχμαλωτίστηκε από την ISIS σε πόλη βόρεια του Χαλεπίου μεταφέρουν τα μίντια.Η μικρή και ο φίλος της παντρεύτηκαν σε μουσουλμανική τελετή στην Στοκχόλμη νωρίτερα την ίδια χρονιά χωρίς την άδεια των γονέων τους.

Πολλές αναφορές αποδεικνύουν ότι η μικρή Σουηδέζα κατόρθωσε να καλέσει τους γονείς της από τηλέφωνο και ενώ ήταν σε καθεστώς αιχμαλωσίας με τη βοήθεια μιας γυναίκας που της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει το κινητό της. Η κοπέλα είπε ότι το ζευγάρι περίμενε από την ISIS να επικυρώσει το γάμο του και ότι όφειλαν να δηλώσουν υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος είπε ο πατέρας. Αν η οργάνωση επικύρωνε τον γάμο το πιθανότερο είναι να μεταφέρονταν στη Ράκα όπου αυτή θα βρισκόταν με μια ομάδα γυναικών στο  Manbij πόλη ΒΑ του Χαλεπίου.Σύμφωνα με τις αναφορές η μικρή είναι έγκυος εδώ και 6 μήνες.(expressen.se inquisitr 10.8.15)

dimpenews.com