Οι τούρκοι βομβάρδισαν 7 χριστιανικά ασσυριακά χωριά στο Β Ιράκ!!!!

20150812141855Σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης ARD , η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε στις 11 Αυγούστου  7 χριστιανικά ασσυριακά χωριά στα βουνά Kandil στα ΒΑ του Erbil στο Β Ιράκ κατά τις επιθέσεις της κατάθέσεων του PKK.

Τα χριστιανικά ασσυρικά χωριά που επλήγησαν από την τουρκική πολεμική αεροπορία κατά τους βομβαρδισμούς είναι : Sharanish, Baz, Barwary Bala, Hayes και Dawoodiya Margerija.

O γερμανός δημοσιογράφος επισκέφθηκε το χωριό Sharanish που βρίσκεται στην επαρχία Zakho κοντά στα ιρακοτουρκικά σύνορα.Το χωριό  Sharanish δέχθηκε 60 χριστιανικές οικογένειες ασσυρίων από την κοιλάδα της Νινευή που εκτοπίστηκαν από την ISIS τον Αύγουστο του 2014. Μεταξύ των εκτοπισμένων είναι πολυάριθμοι ασσύριοι της ασσυριακής Baghdede.

Στο Dawoodiya υπάρχει ένας καταυλισμός όπου έχουν βρει κατάλυμα 700 οικογένειες.Η πλειοψηφία των προσφύγων είναι Yézidis από το Shengal, αλλά το 20% αυτών των προσφύγων είναι χριστιανοί από την κοιλάδα της Νινευή κια τη Μοσούλη.

Μια πρόσφυγας χριστιανή ασσύρια από το χωριό Sharanish σε δηλώσεις της καταγγέλει: « Τα τουρκικά αεροσκάφη περνούν πάνω από τα κεφάλια μας .Βομβαρδίζουν κάθε περιοχή και δεν ξέρουμε πλέον που κατευθύνονται για να προστατευτούμε». Οι βομβαρδισμοί αυτοί μέχρι στιγμής δεν προκάλεσαν τραυματισμό ή θάνατο χριστιανών αλλά σημαντικές υλικές ζημιές.  (aina 12.8.15,l΄οbservatoire de la christianophobie13/8/15)

dimpenews.com

 

 

2 thoughts on “Οι τούρκοι βομβάρδισαν 7 χριστιανικά ασσυριακά χωριά στο Β Ιράκ!!!!

  1. Στάλθηκε από το Ταχυδρομείο Yahoo στο Android

    Like

Comments are closed.