Kαι ΜΙ 28 θα δώσουν οι ρώσοι στους σύριους;

Τι όπλα έδωσαν και τι δεν έδωσαν οι ρώσοι στους σύριους………

Η λιβανέζικη asSafir επικαλούμενη συριακή πηγή αναφέρει ότι οι ρώσοι έχουν την πρόθεση να ενδυναμώσουν τη στρατιωτική συνεργασία με τη Συρία……

Στη πραγματικότητα για πρώτη φορά μετά την αρχή του πολέμου κατά της Συρίας ομάδες ρώσων ειδικών άρχισαν να διερευνούν τα στρατιωτικά εροδρόμια της Συρίας για να τα εκσυγχρονίσουν.έχουν ήδη αρχίσει έργα ανακαίνισης στις πίστες για την διεύρυνσή τους και ιδιαίτερα στο Βορρά της Συρίας.

Η συριακή πηγή αποκαλύπτει ότι αν κι ακόμη δεν έχει καυοριστεί η φύση των όπλων που η Ρωσία θα διοχετεύσει στη Δαμασκό ωστόσο γνωρίζουμε ότι η Συρία ζήτησε να της παράσχουν περισσότερα από 20 ελικόπτερα μάχης του τύπου Mi 28 γνωστά υπό το όνομα «μαχητικό νύχτας».Η πηγή υπογράμμισε ότι η ρωσική απάντηση μεταφράζεται σε αποστολή νέων ειδημόνων στη Συρία πριν δοθεί η οριστική απάντηση.

 Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συριακός στρατός έχει ανάγκη από Mi 28 για να ενδυναμώσει τις στρατιωτικές του ικανότητες να επιχειρεί τη νύχτα αφού οι από αέρος επεμβάσεις του τη νύχτα πραγματοποιούνται ακόμη με ένα σύστημα πραδοσιακής οπτικής. Καθώς οι πιλότοι είναι υποχρεωμένοι να επιχειρούν εφοδιασμένοι με κάσκες νυχτερινής πλοήγησης εξοπλισμένες με λέιζερ ανιχνευτές στόχων.

Τα Mi 28 είναι ελικόπτερα επανδρωμένα με 16 αντιαρματικούς πυραύλους τύπου Chatrom βεληνεκούς 8 νυχτερινών χιλιομέτρων. Τρία ελικόπτερα τέτοια έχουν την ικανότητα να σταματήσουν ένα τάγμα τεθωρακισμένων.

Ο συριακός στρατός το έχει καταθέσει σαν αίτημα εδώ και μια δεκαετία αλλά η υπόθεση σκάλωσε στην γραφειοκρατία.Ο συριακός στρατός έχει ανάγκη πρεισσότερο από ποτέ από όπλα γιατί διεξάγει έναν πόλεμο σε 450 εσωτερικά μέτωπα.Οι ρώσοι πρόσφατα παρέδωσαν και θωρακισμένα οχήματα τύπου B T R 82τα οποία εμφανίστηκαν σε πολλά μέτωπα της μάχης.Μια κίνηση που στοχεύει στο να αναπληρώσει ο συριακός στρατός τις απώλειές του σε τεθωρακισμένα και να έχει μια καλύτερη άμυνα απέναντι σε αμερικανικούς πυραύλους τύπου Taw  που είναι ευρέως διαδεδομένοι στις ένοπλες ομάδες.

Οι ρώσοι πρόσφατα πρόσφεραν στο συριακό στρατό εκτοξευτήρες νεάς γενιάς τύπου Smirch BM 30, ικανμούς να παράσχουν κάλυψη ενιχυμένη στις χερσαίες δυνάμεις.Τα συστήματα αυτά πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων έχεουν την ικανότητα να ρίξουν 12 πυραύλους σε απόσταση 90 km και είναι επανδρωμένοι με κεφαλές με γόμωση εκρηκτικών  900 kg και δύνανται να καλύψουν μια απόσταση 640 χιλιάδες τ.χλμ. Οι ρώσοι διοχέτευσαν στους σύριους drones τύπου Orlan .

ΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ

Αντίθετα η Ρωσία ακύρωσε την παράδοση των   S-300 και επέστρεψε στη Δαμασκό 430 εκατομύρια δολάρια. Η συμφωνία ακυρώθηκε υπό την πίεση των ισραηλινών κατά τις 2 επισκέψεις του Benjamin Netanyahu στη Μόσχα όπου και τους εξόρκισε να μην τους δώσουν.

Αναφορικά με τους ψιθύρους για παράδοση στη Δαμασκό από τους ρώσους καταδιωκτικών MiG 31 αυτοί είναι αναληθείς.Επιπρόσθετα η Συρία δεν τα έχει ανάγκη τώρα γιατί έχουν υψηλό κόστος και γιατί στον πόλεμο που διεξάγει θα ήταν πιο αποτελεσματικά τα καταδιωκτικά Yak-30.Η Συρία ζήτησε από τη Ρωσία να της παραδώσει 36 τέτοια καταδιωκτικά εδώ και 3 χρόνια αξίας μισού δις δολαρίων.Αλλά οι ρώσοι δεν εκτέλεσαν τη συμφωνία.

Ο συριακός στρατός διαθέτει 60 με 80 MiG-29 ,  ικανά να επιτελέσουν καθήκοντα ανάλογα αυτών των Sukhoi 28 που ο στρατός ο συριακός διαθέτει   20 .

Η Ρωσία δεν απέκρυψε ότι διοχέτευσε στρατιωτικό υλικό στη Συρία όπως είπε και η εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής διπλωματίας η Maria Zakharova.almanar 7/9/15

dimpenews.com