Η εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Ρωσίας κατά των αεροπορικών επιδρομών της Γαλλίας στη Συρία…..χτυπούν σε ένα κράτος χωρίς την έγκρισή του και ερήμην του Συμβουλίου Ασφαλείας

Eurofighter TyphoonΣκληρή κριτική άσκησε στα αεροπορικά χτυπήμτα της Γαλλίας κατά της Daesh στη Συρία η εκπρόσωπος τύπου του Υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας  Maria Zahkarova, εξ αιτίας της απουσίας έγκρισης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Θα ήθελα να γνωρίζω τις λεπτομέρειες της αντίληψης της νόμιμης άμυνας που αφορούν τις αεροπορικές επιδρομές κατά ενός κράτους που δεν έδωσε τη συμφωνία του και δεν επιτέθηκε σε κανέναν όσο και τη συμβατότητα αυτών των δράσεων με το διεθνές Δίκαιο», έγραψε η Maria Zahkarova στη σελίδα της στο Facebook, στη συνέχεια των αποκαλύψεων περί αεροπορικών επιδρομών της Γαλλίας στη Συρία στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Τι επινοητές!Το δημοψήφισμα στην Κριμαία εκλαμβάνεται ως προσάρτηση αλλά τα αεροπορικά χτυπήματα μη κρινόμενα από το Συμβούλιο Ασφαλείας και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κράτους που στοχοποιείται είναι μια αυτοάμυνα»,ειρωνέυτηκε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπ. Εξ.(RT 27/9/15)

Οι γάλλοι στην πορεία της ημέρας ανέφεραν ότι χτυπήθηκαν στόχοι της ISIS στην περιοχή της Deir Ezzor.Eπίσης ως και το γαλλικό πρακτορείο παραδέχεται ότι αυτά τα χτυπήματα δεν έχουν στρατιωτική σημασία όσο πολιτική αφού με αυτόν τον τρόπο η Γαλλία επιχειρεί να παραμείνει στο παιχνίδι και να έχει λόγο για το συριακό και την επόμενη ημέρα.

dimpenews.com