Υπ.Άμυνας Ρωσίας:ξεκινήσαμε τις αεροπορικές επιδρομές/Η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ ν΄αποσύρουν τα αεροσκάφη τους από τον συριακό εναέριο χώρο/

avions russesΟ σύριος πρόεδρος Bachar el-Assad ζήτησε από τη Ρωσία να του διοχετεύσει μια στρατιωτική βοήθεια κατά της ISIS ανακοίνωσε την Τετάρτη ανακοίνωσε ο επικεφαλής της διοίκησης της προεδρίας Sergueï Ivanov.

“Θέλω να σας πληροφορήσω ότι ο πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας ζήτησε μια στρατιωτική βοήθεια από τη διεύθυνση της χώρας μας…πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας αλλά στο ίδιο χρονικό διάστημα πρέπει να σεβαστούμε το Διεθνές Δίκαιο  “, δήλωσε ο Ivanov.

15:49

To Yπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι η πολεμική ρωσική αεροπορία ξεκίνησε τα χτυπήματά της κατά των τρομοκρατών της Daech επί συριακού εδάφους.

14:51

Ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Poutine πρότεινε σε όλα τα ενδιαφερόμενα  κράτη να συμμετάσχουν στη δραστηριότητα του Κέντρου Πληροφοριών και Συντονισμού της Βαγδάτης.όλες οι χώρες ενημερώθηκαν για τους άξονες της ρωσικής δράσης στη Συρία ενημε΄ρωσε ο ρώσος πρόεδρος.

14:33

Πεντάγωνο: η συμμαχία των αμερικανών υπό τη  διεύθυνση των ΗΠΑ συνέχισε τα χτυπήματα της παρά τις συμβουλές των ρώσων να αποφεύγουν το συριακό εναέριο χώρο.

14:31

Η συμμετοχή της Ρωσίας στη μάχη κατά της Daech επί συριακού εδάφους θα βοηθήσει το Ιράκ στη μάχη της κατά της μάχης της εναντίον της τρομοκρατίας ανέφερε ο επίσημος εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας του Ιράκ. .

13:54

Η Ρωσία πραγματοποίησε τα πρώτα της αεροπορικά  χτυπήματα κοντά στην πόλη της Homs, ανέφερε ένας αμερικανός αντιπρόσωπος στο CNN.

11:55

H Ρωσία θα στείλει στη Συρία 40-60 αεροπλάνα και δύο μονάδες μάχης.Casuhsu

Η Ρωσία δημιουργεί στη Συρία μια μεικτή αεροπορική μονάδα από 40 ως 60 αεροσκάφη Su-24, Su-25 και Su-34, και θα στείλει ομοίως 2 μονάδες επιφορτισμένες να προστατεύσουν την αεροπορική βάση εκτιμά ο πρόεδρος της Ακαδημίας γεωπολιτικών προβλημάτων  ο Δρ Στρατιωτικών Επιστημών Konstantin Sivkov.

11:55

Κρεμλίνο: ο σκοπός των αεροπορικών ρωσικών επιδρομών στη Συρία είναι η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και να υποστηρίξει τη νόμιμη εξουσία.

11:30

Όλος ο απαραίτητος ρωσικός εξοπλισμός θα χορηγηθεί στη Συρία ανέφερε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για τη συνεργασία τεχνοστρατιωτική  Vladimir Kojine

Η διευρυμένη συμμαχία προτεινόμενη από τη Μόσχα για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους θα μπορούσε να στηριχθεί στη βάση της συμμαχίας Ρωσίας,Ιράκ,Ιράν και Συρίας ισχυρίζοντια οι ρώσοι.

11:10

Το Fox News επικαλούμενο υψηλά ιστάμενο αμερικανό αξιωματούχο: η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ να αποσύρουν τα αεροπλάνα τους από τον εναέριο χώρο της Συρίας.

11:06

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πούτιν Dmitri Peskov δηλώνει η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που επιχειρεί  σε νόμιμη βάση στη Συρία.

11:02 30.09.2015

10:48

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών διαθέτει δεδομένα που επιτρέπουν να καθορίσουν τις μετακινήσεις των τρομοκρατών και η ρωσική αεροπορία και η ρωσική αεροπορία είναι σε θέση να καταφέρει χτυπήματα πολύ πιο συγκεκριμένα και ισχυρά από αυτά που έκανε η συμμαχία των ΗΠΑ δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης βετεράνων των αντιτρομοκρατικών μονάδων Alfa, Sergueï Gontcharov.sputniknews 30/9/15

Αυτή την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ο Vladimir Poutine έκανε να ψηφιστεί από το κοινοβούλιό του ένας νόμος που εξουσιοδοτούσε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

update Υποστηρίζεται αν  και παραμένει ανεπιβεβαίωτο ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στόχευσαν και θέσεις “ανταρτών” που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με συριακά μέσα μη κρατικά και καλά πληροφορημένες πηγές η συριακή σε συντονισμό με τη ρωσική αεροπορία έπληξαν θέσεις των τρομοκρατών στην περιφέρεια της Hamaστην επαρχία της Λαττάκεια και στη Χομς.Οι επιδρομε΄ς αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών στο όρος Zuid και Deir Hannaστην ΒΑ επαρχία της Λαττάκεια αλλά στόχευσαν και τρομοκράτες σε Rastan και Brive Homs, σε Al-Lataminah και Kafr Zeta στην ΒΔ Hama .. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε συνδυασμό με αναγνωριστικές πτήσεις.Δεκάδες τρομοκρα΄τες σκοτώθηκαν και καταστράφηκε με΄ρος του εξοπλισμού τους και οχήματα.

dimpenews.com