Ιντλίμπ -Χαλέπι:Σκοτώθηκαν και άλλα ηγετικά στελέχη τρομοκρατών…και ο αρχηγός της αλ Νούσρα

O στρατός πήρε και το Jaboul

12036809_127298270961195_5812421280791609959_n
Abu Sulayman al Misri ένας ακόμη μεγαλοτρομοκράτης της Al Nusra νεκρός στο Χαλέπι

Σκοτώθηκε στο Χαλέπι  ο αυτοαποκαλούμενος «εμίρης Χαλεπίου» ο αιγύπτιος  Abu Sulayman al Misri μεγαλοστέλεχος της Jabhat Al Nusra.Ο Abou Suleiman al-Masri, που σκοτώθηκε στο Χαλέπι ήταν ο αρχηγός της al-Nosra, επιβεβαίωσε πηγή στο Sputnik.Σκοτώθηκε σε μάχες κοντά στο χωριό Tal-al-Karsani,στην περιφέερια Χαλεπίου.Η είδηση ανακοινώθηκε κι από την Daily Mail.O Misri σκοτώθηκε στο Νότο του Χαλεπίου από το συριακό στρταό που εδώ και κάποιες ημέρες πραγματοποιεί εκτεταμένης κλίμακας επιχείρηση. Τα μέσα της οράνωσης ενημερώνουν για το θάνατο του εμίρη.Όπως αναφέρει η συριακή τηλεόραση sama  σε βαρύτατες απώλειες υποβλήθηκαν οι τρομοκράτες της Jabhat al-Nusra κατά την επιχείρηση του στρατού εναντίον εστιών τους στις συνοικίες Bani Zaid, παλιό Χαλέπι, al-Ramousa και  al-Rashidin.

12066059_127298234294532_4720720646236754660_n (1)
Abu Sulayman al Misri

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις αναγνώρισαν μέσω των σελίδων τους στα sites τους για έναν κάποπιο αριθμό μελών της οργάνωσης που σκοτώθηκαν συμπεριλαμβανομένου της αυτοαποκαλούμενης “Thwar al-Sham ταξιαρχίας » ( επαναστατικές  ταξιαρχές του Sham) του τρομοκράτη  Mohammad al-Khatib, και του αυτοαποκαλούμενου “Διευθυντή του τοπικού Συμβουλίου στο χωριό Tal Hdaiyya«τρομοκράτη Fadil Olaiwi και του διοικητής του τάγματος 1 στην πόλη Hraitan αυτοαπαοκαλούμενου τρομοκράτη Omar Shamta

Έκρηξη που προκλήθηκε από αυστοσχέδιο εκρηκτικό  μηχανισμό  κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχαν ηγετικά στελέχη της “Jabhat Al-Nusra”  (Al-Qaïda) το πρωί της Παρασκευής στην επαρχία του Idlib προκάλεσε4 το θάνατο 3 ηγετών της. Σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τηςJabhat Al-Nusra οι αρχηγοί σκοτώθηκαν από προσχεδιασμένη επίθεση στην περιοχή του Idlib.Caσηση

Τα μέσα της Jabhat Al-Nusra ταυτοποιούν τους νεκρούς ηγέτες ως εξής πρόκειτια για τους “Abu Zubayr Al-Sham”, “Abu Dujana Al-Ansari”, και “Abou Al-Nasir Al-Jazrawi”.Οι νομασίες είναι κωδικές.Ο τελευταίος είναι σαουδάραβας  και ο πιο υψηλόβαθμος διοικητής σε αυτό το γκρούπ των νεκρών εμίρηδων της Al-Qaïda.Κανείς ως τώρα δεν διεκδίκησε τις δολοφονίες.

Στο πεδίο της μάχης ο  συριακός στρατός σε συνεργασία με τις Μονάδες Εθνικής Άμυνας ανέκτησαν τον έλεγχο και του χωριού Jaboul στα ανατολικά της πόλης του Χαλεπίου και εξολόθρευσαν και ατ τελευταία κρησφύγετα της Daech, δήλωσε στρατιωτική πηγή στο SANA.Η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι ο στρατός υπέβαλε τους τρομοκράτες σε βαριές απώλειες. Οι δυνάμεις που υπερασπίζονται της Ακαδημία της Αεροπορίας στο Χαλέπι κατέστρεψαν εστίες της Daech με τρομοκράτες , όπλα και πυρομαχικά που βρίσκονταν στα περίχωρα της  Aκαδημίας στο διεθνή αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην περιφέρεια της Raqqa. Τα κρησφύγετα της Daech και της Jabhat al Nosra στοχεύθηκαν στην Charbaa, στην περιφέρεια του αεροδρομίου Naïreb,και στο  Rasem al-Ghazal σε προάστιο ΝΑ της πόλης. (Sama ,sana .almasdarnews 24.10.15)

dimpenews.com