40χρονη στο Κιέβο λιθοβολούσε μέσα στην εκκλησία και μαχαίρωσε ορθόδοξο ιερέα …νέο κρούσμα διωγμών;

Μια 40χρονη στο Κιέβο μαχαίρωσε έναν ορθόδοξο ιερέα.Την επίθεση δέχθηκε ο π.Dmitri Plotnikov, εφημέριος του Αγίου Νικολάου κοντά στον σταθμό Darnytsa (Uoj.org.ua).Η γυναίκα πήγε το πρωί της 26ης Οκτώβρη στη εκκλησία κι άρχισε να πετάει πέτρες και να λιθοβολεί. Ο ιερέας ως  ήταν αναμενόμενο τις έκανε τις σχετικές παρατηρήσεις και τότε εκείνη έβγαλε ένα μαχαίρι και του κατάφερε χτυπήματα στο χέρι.Η δράστης εκμευταλευόμενη τον πανικό κατόρθωσε να βγει από το ναό και να διαφύγει.σύμφωνα με το Mvs.gov.ua.

Έφθασε η αστυνομία πήρε μαρτυρίες και ασθενοφόρο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο ιερέα.Δεν κρίθηκε απαραίτητη η παραμονή του στο νοσοκομείο. Ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος της γυναίκας που είναι σεσημασμένη σύμφωνα με το Μέρος 1, άρθρο  125 της ουκρανικής ποινικής δικονομίας (περί πρόκλησης σκόπιμης σωματικής βλάβης).

To γεγονός μπορεί να είναι μεμονωμένο δύναται όμως να προστεθεί στο κύμα επιθέσεων και διωγμών που υπέστησαν οι κληρικοί της ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας δικαιοδοσίας πατριαρχείου Μόσχας συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών.pravlife.26.10.15

dimpenews.com