ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ Γ.Ε.Σ. ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑΣ

guerrasimov

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Valery Gerasimov, μίλησε για πρώτη φορά την Πέμπτη με το  Γάλλο ομόλογό Pierre de Villiers  για “συντονισμό” των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

“Η συνομιλία διήρκεσε μια ώρα. Οι Valery Gerasimov και Pierre de Villiers έκαναν από κοινού εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα αυτόν και συζήτησαν για το πώς θα εκτελέσουν την αποστολή που διέταξαν οι Πρόεδροι των δυο χωρών αντίστοιχα, για ενοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων που θα επιχειρήσουν για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας”

de-villiers
Τα ρωσικά και γαλλικά Υπουργεία Άμυνας  είχαν διακόψει τις άμεσες επικοινωνίες  από την αρχή της ουκρανικής κρίσης την άνοιξη του 2014.

Ωστόσο, μετά από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι,  ο  Φρανσουά Ολλάντ,  τάσσεται υπέρ μιας «ευρύτερης  συμμαχίας» κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πούτιν και Ολλάντ συμφώνησαν σε ένα «μεγαλύτερο συντονισμό» μεταξύ των στρατών των δύο χωρών αλλά και μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών στη διαχείριση του φακέλου της Συρίας.

Κατά τη διαδικασία αυτή, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους διέταξε τα πολεμικά πλοία που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα  τεθούν σε «άμεση επικοινωνία» με το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και να «συνεργάζονται με τους Γάλλους συμμάχους”.

Το αεροπλανοφόρο, το οποίο θα τριπλασιάσει την ικανότητα βομβαρδισμών του γαλλικού στρατού στη Συρία, θα είναι “στη ζώνη” της ανατολικής Μεσογείου, έτοιμο να απογειώσει τα αεροσκάφη του στη Συρία, «στο τέλος της εβδομάδας», σύμφωνα με το Παρίσι.

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και τη συντριβή του ρωσικού Airbus στην Αίγυπτο, η Μόσχα αποφάσισε την Τρίτη να εντείνει ακόμα περισσότερο τους βομβαρδισμούς της στη Συρία .

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά  για πρώτη φορά χτύπησαν τις θέσεις της ISIS στη Συρία.
Μέχρι στιγμής, χρησιμοποιούνταν μόνο τακτικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη. Η χρήση των στρατηγικών βομβαρδιστικών σε μεγάλες αποστάσεις, είναι άλλο ένα βήμα την επίδειξη της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης στη χώρα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, η Ρωσική Αεροπορία χτύπησε σε 48 ημέρες 4111 στόχους σε συνολικά 2299 τομείς.

dimpenews.com