ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΣ ΘΕΜΑ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

bilgic-jpg20141024220333

Ο Ρώσος Πρέσβης στην Άγκυρα, κλήθηκε από τo Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών  σήμερα προκειμένου να του γίνουν παρατηρήσεις εναντίον των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στους Τουρκμένους της Συρίας, δηλαδή σε χωριά στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Tanju Bilgic ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε από τη Μόσχα ο άμεσος τερματισμός των βομβαρδισμών:

“Οι Ρωσικές επιχειρήσεις δεν είναι ένας αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά βομβαρδισμοί σε χωριά που κατοικούν Τουρκμένοι και ενδέχεται να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες”

Σύμφωνα με τον ίδιο, Τούρκοι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών είχαν επίσης τηλεφωνικές κλήσεις με τον Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και μετέφεραν τις ίδιες προειδοποιήσεις.

“Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει μια εντατικοποίηση των επιθέσεων εναντίον συριακού λαού, και των αδελφών μας Τουρκμένων”, δήλωσε στους δημοσιογράφους  σήμερα ο Πρωθυπουργός  Αχμέτ Νταβούτογλου .

«Είμαστε ενάντια σε όλα τα είδη των επιθέσεων εναντίον αμάχων. Είμαστε ενάντια σε όλα τα είδη των επιθέσεων που θα οδηγήσουν σε μια νέα εισροή προσφύγων. Καταδικάζουμε αυτήν την βάρβαρη επίθεση με τον πιο έντονο τρόπο”, είπε.

“Κανείς δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τις σφαγές που στοχεύουν τους Άραβες, Κούρδους και Τουρκμένους αδερφούς μας, στο όνομα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

dimpenews.com